Ny oppdatering fra Google:

I dag kom nye Android 9 Pie

I hvert fall for noen få utvalgte telefoner.

ANDROID 9 PIE: I dag blir den nye Android-oppdateringen fra Google gjort tilgjengelig - men kun for noen telefoner. Foto: Google
ANDROID 9 PIE: I dag blir den nye Android-oppdateringen fra Google gjort tilgjengelig - men kun for noen telefoner. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag har den nye Android-oppdateringen blitt gjort tilgjengelig, men bare for noen telefoner.

Den nye store oppdateringen Android 9 har fått navnet Android 9 Pie.

Annonsert i vår

Oppdateringen ble annonsert i vår, på utviklerkonferansen Google I/O 2018, og allerede da fikk vi en forsmak på hvilke nye funksjoner vi kunne vente oss.

Android 9 Pie inneholder, som avslørt i vår, blant annet et "Digital Wellbeing" dashbord, som skal få oss til å bruke telefonen mindre.

Den har også et nytt navigasjonssystem som bruker AR, eller Augmentet Reality, og andre forbedringer av brukergrensesnittet basert på AI, Artificial Intelligence.

Les mer om innholdet i Android 9 Pie her:

Ikke alt kommer nå

Den offisielle utgivelsen vil først skje i høst, skriver Google i et blogginnlegg. Og fram til da vil ikke dagens utgivelse inneholde alle funksjonene som Google annonserte på Google I/O.

Dette gjelder blant annet Digital Wellbeing-dashbordet. Brukere vil likevel kunne laste ned disse i en beta-versjon inntil høstens offisielle utgivelse.

Også funksjonen Slice, som skal være et ordspill på Pie, vil komme først til høsten. Denne lar deg se sanntidsinformasjon fra en app inne i en annen app, slik at du slipper å gå fram og tilbake mellom appene.

Kun for utvalgte telefoner

Dersom du har en av Googles Pixel-telefoner, kan du laste ned oppdateringen allerede nå.

Ifølge Google skal oppdateringen være nært forestående for telefoner som deltok i Googles Android 9 Beta-program, skriver selskapet i blogginnlegget.

– Enheter som deltok i Beta-programmet fra Sony Mobile, Xiaomi, HMD Global, Oppo, Vivo, OnePlus og Essential, samt alle kvalifiserte Android One-enheter, vil motta denne oppdateringen innen slutten av høsten!

Når det gjelder øvrige Androidenheter, så skriver selskapet at de jobber med saken.

– Vi jobber også med en rekke andre partnere for å starte eller oppgradere enheter til Android 9 i år.

Så da gjenstår det å se når Samsung, den største Android-produsenten kommer på banen. Erfaringsmessig pleier det å ta litt tid, så det kan fort bli 2019 før Samsungbrukere får dra nytte av den nye oppdateringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer