I dag lanseres Windows 8.1

Her er noen av de viktigste nyhetene.

Slik ser standard låseskjerm ut i Windows 8 Pro.
Slik ser standard låseskjerm ut i Windows 8 Pro. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ett år har gått siden Microsoft lanserte Windows 8. Operativsystemet introduserte et helt nytt, berøringsvennlig grensesnitt, som etter hvert fikk navnet Modern UI som lever på siden av det tradisjonelle, musevennlige skrivebordet.

Les også: Se den utrolige Windows-forvandlingen

Måtte gjøre noe

Hvorvidt Modern UI-grensesnittet med sine tilhørende apper og app-butikk har vært en stor suksess, kan diskuteres. Faktum er uansett at vi lever i en tid der stadig flere av oss bruker mobiler og nettbrett til oppgaver som tidligere var låst til PC-en. Skulle Microsoft ha en sjanse i dette landskapet var de nødt å foreta seg noe. Resultatet ble altså Windows 8.

Microsoft har måttet tåle kritikk for å ha for stort fokus på berøringsfølsomhet og mindre på tradisjonell PC-bruk med tastatur og mus, og dette er noe av det Microsoft har gjort noe med når de i dag lanserer Windows 8.1 - den første store oppdateringen til operativsystemet. Dette inkluderer blant annet gjeninnføring av den velkjente startknappen, som kan høyreklikkes på for rask tilgang til å skru av datamaskinen, samt mulighet til å unngå den store startmenyen når du logger deg inn i Windows - og gå rett til skrivebordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer