I nettskyen blir det aldri fullt

Har du ikke prøvd lagring av data i nettskyen? Her er noen av de beste alternativene.

Microsofts tilbud innen lagring i nettskyen har skiftet navn fra SkyDrive til OneDrive. Tjenesten gir deg i hovedsak det samme som konkurrentene: Enkel tilgang til dine viktigste data fra alle datamaskiner og dingser.  Foto: MICROSOFT
Microsofts tilbud innen lagring i nettskyen har skiftet navn fra SkyDrive til OneDrive. Tjenesten gir deg i hovedsak det samme som konkurrentene: Enkel tilgang til dine viktigste data fra alle datamaskiner og dingser. Foto: MICROSOFT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med lagring i nettskyen har du alltid tilgang til dokumenter, bilder, musikk og resten av ditt digitale liv. Denne uka relanserte Microsofts sin skylagringtstjeneste under nytt navn. SkyDrive er nå OneDrive, og skal konkurrere med aktører som Dropbox, Google Drive og norske Jottacloud.

Grovt sett gjør alle disse tjenestene den samme jobben: Enkel og oversiktlig skylagring, med synkronisering på tvers av enheter. Enkelte tilbyr automatisk enveis backup av definerte mapper til nettskyen. Automatisk bildeopplasting fra mobilappene er også en vanlig funksjon.

Men tjenestene har ulike styrker og svakheter. Det følgende bør gjøre det litt enklere å vurdere hvilken som passer best for deg.

Alle tjenestene er tilgjengelige for Windows, Mac, Android og iOS. Men Dropbox er kompatibilitetsvinneren, med egne versjoner også for Linux, Blackberry og Kindle Fire.

Alle kan fåes både som gratis- og betalingstjenester. Norske Jottacloud har lavest betalingsterskel, med 120 kroner i året for 20 GB lagringsplass. Men OneDrive er rimeligere om man vil ha 100 GB plass, med 294 kroner mot Jottaclouds 435. Google tar 360 kroner for 100 GB, mens Dropbox er langt dyrere, med 600 kroner i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer