I stedet for telefon

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har en problemstilling som nok mange kunne tenke seg å vite mere om. Min kjæreste har flyttet til Budapest, og det blir dyrt å holde kontakten via telefon. Jeg har lest en del om ip-telefoni, men finnes det andre billigere (gratis) muligheter? F.eks å snakke sammen med lyd og eventuelt bilde direkte fra pc til pc ved hjelp av MSN eller lignende programmer? Vi har begge har ADSL og pc med headset. mvhThorvald

Datadoktoren svarer

Hei Du er absolutt inne på noe her, både MSN Messenger og Yahoo Messenger er gode alternativer til store telefonregninger.

MSN Messenger har vært problematisk tidligere, men etter at versjon 6.0 kom, har den så langt jeg har testet blitt vesentlig bedre. Nå fungerer det uten videre gjennom brannmurer og rutere, mens det tidligere var stort sett umulig.

Yahoo Messenger var ”snillere” og langte enklere å få til, men nå er dette forspranget tatt igjen.

Jeg vil absolutt anbefale hodetelefoner med mikrofon, så slipper du problemer med tilbakekobling og hyling mellom mikrofon og høyttalere. Separat mikrofon og headset går også bra, men pass på at mikrofonen ikke plukker opp brum fra skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer