Lanserer ny Bing

I strupen på Google

Microsofts ChatGPT-baserte søkemotor er annonsert.

NYE BING: Ved hjelp av kunstig intelligens ønsker Microsoft å gjøre nettsøket Bing mer nyttig. Foto: Jason Redmond /AFP/NTB
NYE BING: Ved hjelp av kunstig intelligens ønsker Microsoft å gjøre nettsøket Bing mer nyttig. Foto: Jason Redmond /AFP/NTB Vis mer
Publisert

Kampen om kunstig intelligens er for alvor i gang.

Tirsdag presenterte Microsoft en ny versjon av sin søkemotor basert på den samme teknologien som den virale chatboten ChatGPT, bare dager etter at flere brukere oppdaget den ved en tilfeldighet.

- Dette er en ny dag for søk, sa Microsofts toppsjef Satya Nadella på et arrangement i selskapets hovedkvarter tirsdag. Konserndirektør Yusuf Mehdi lover at «Bing skal bli «din KI-drevne robot for nettet», skriver NTB.

Google har hatt en dominerende posisjon på søk i flere tiår. I desember 2022 var markedsandelen på 84 prosent, mot rundt 9 prosent på Microsofts Bing-søkemotor, ifølge tall fra Statista.

To moduser

I «Nye Bing», som Microsoft kaller det, kan du stille spørsmål på så naturlig språk som mulig. Når du gjør et søk, vil du få opp søkeresultater på venstre side, men med AI-genererte svar på høyre side.

Så finnes det også en egen «chatmodus», hvor du kan chatte direkte til Bing-chatboten og stille spørsmål i et brukergrensesnitt som i ChatGPT.

I motsetning til ChatGPT, kan imidlertid nye Bing hente ut informasjon om nylige hendelser, skriver The Verge. En av begrensningene til OpenAIs løsning har vært at den ikke er oppdatert siden 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.