I strupen på Wikipedia

Med kvalifisert informasjon skal Store norske leksikon bli nordmenns foretrukne oppslagsverk.

Kunnskapsforlaget har i dag lagt ut hele leksikonet på nett - gratis!
Kunnskapsforlaget har i dag lagt ut hele leksikonet på nett - gratis! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En takk rettes også til Wikipedia og wikipedianere for inspirasjon og for å ha bidratt til å redefinere den tradisjonsrike leksikonformen.

Med denne setningen har Store norske leksikon i dag åpnet sine nye nettsider. Kunnskapsforlaget har, ganske oppsiktsvekkende, tatt skrittet fullt ut og lagt ut hele leksikonet gratis på nett, der alle kan bidra og alt som publiseres legges ut med fri lisens slik at alle kan bruke det.

Leksikonet finansieres av annonser, samt donasjoner og annen støtte. Ved eventuelt driftsoverskudd, deles det ut årlige stipend til bidragsytere som har gjort seg fortjent til det.

Alle artikler du leser kan altså redigeres av deg og andre, men i motsetning til Wikipedia blir ikke redigert innhold automatisk publisert.

Les også: Du kan laste ned HELE Wikipedia

Du kan redigere en artikkel, men resultatet blir da et redigeringsforslag som sendes inn til fagansvarlige, som kvalitetssikrer informasjonen før den oppdateres. Vanlige brukere kan også bli fagansvarlige innenfor sine felt, men informasjonen rundt dette er ikke klar ved lansering. I tillegg kan alle artikler kommenteres og diskuteres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.