Billigst spill i butikk eller direkte på PlayStation og Xbox?

I verste fall betaler du det dobbelte

Lurt å sjekke prisene før man handler konsollspill.

HVA ER BILLIGST? Vi har sammenlignet prisene for fysiske og digitale utgaver av PS4 og Xbox-spill. Foto: Pål Joakim Pollen
HVA ER BILLIGST? Vi har sammenlignet prisene for fysiske og digitale utgaver av PS4 og Xbox-spill. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mens man tidligere ikke hadde annet valg enn å kjøpe fysiske bokser i butikk, har det de siste årene blitt lett som en plett å kjøpe spill via nettet, både for PC og spillkonsoller.

Men lønner det seg å kjøpe de fysiske produktene i butikk, eller er det penger å spare ved å kjøpe dem digitalt? Vi har sjekket prisene på ti spill både for PlayStation 4 og Xbox One.

Slik har vi hentet prisene

Prisene er hentet 11. november der vi har sammenlignet hva det koster å kjøpe spillene direkte på konsollen mot rimeligste nettbutikk ifølge Prisjakt.no, og også rimeligste fysiske butikk (igjen med Prisjakt som kilde), for å få med scenariet der man får spillet omtrent like raskt som om man laster det ned.

For hver konsoll har vi sjekket prisen på 10 spill. Fem aktuelle og fem av de beste (men som godt kan være noe eldre) ifølge nettstedet metacritic.com, som samler inn omtaler fra spillanmeldere verden over.

Vi har droppet PlayStation VR-spill siden det ikke er så mange som har kjøpt VR-briller ennå, og også indie-spill som typisk er vanskelig å finne i butikk.

Listen er bittelitt forskjellig mellom de to konsollene, og vi har valgt den rimeligste utgaven av hvert spill; altså ingen deluxe-utgaver og den slags.

Her er prisene

Starter vi med PlayStation 4-spillene får vi følgende tabell:

Tittel PSN Prisjakt inkl frakt Hvor? Billigst fysisk Hvor?
Titanfall 2599537skvis.no549lefdal, expert, elkjøp
Battlefield 1599537skvis.no549lefdal, expert, elkjøp, siba
Fifa 17599538skvis.no549lefdal, expert, elkjøp, siba
Deus Ex: Mankind Divided639437gamezone.no429elkjøp, lefdal
Bioshock: The collection309474spillsjappa.no479elkjøp, lefdal
Grand theft auto V599479netonnet.no479elkjøp, lefdal, expert
The last of us remastered379329coolshop.no299elkjøp, expert (begrenset)
Metal gear solid V: The phantom pain269248coolshop.no349expert
Uncharted 4549549flere399Obs
Journey129237Skvis.no199Obs

Som du ser er det slett ikke slik at alt er billigst enten her eller der. De nyeste spillene (de fem første) har en jevnt høyere pris om du kjøper dem direkte fra Sony, spesielt Deus Ex-sillet, som er et par hundrelapper dyrere, mens det går an å gjøre noen små kupp på Bioshock-trilogien og Journey. Dog er det kun bare disse to som er billigst å kjøpe direkte på konsollen.

Elkjøp, Lefdal og Expert går igjen som de rimeligste fysiske butikkene, mens et par av spillene er billigst på Obs.

Under følger prisene på Xbox One-spillene:

Tittel Microsoft Prisjakt inkl frakt Billigst fysisk
Forza Horizon 3599548flere548siba, elkjøp, lefdal
Titanfall 2599537skvis.no549expert, elkjøp, lefdal
Battlefield 1599537skvis.no549lefdal, expert, elkjøp, siba
Fifa 17599538skvis.no549lefdal, expert, elkjøp, siba
Bioshock: The collection499438spillsjappa.no479elkjøp, lefdal
Grand theft auto V599479flere479siba, elkjøp, lefdal, expert
Metal gear solid V: The phantom pain599298coolshop.no349siba, elkjøp, lefdal, expert
The Witcher 3: Wild hunt319474spillsjappa.no--
Rayman Legends249237gamezone.no--
Overwatch: Origins edition639459coolshop.no479siba, elkjøp, lefdal, expert

Her ser vi at det kun er ett spil som er billigst hos Microsoft, og i det verste tilfellet betaler du faktisk dobbelt så mye for Metal gear solid-spillet sammenlignet med rimeligste nettbutikk.

Med andre ord – vi kan trygt konkludere med at det er lurt å sjekke prisene før du slår til med et impulskjøp både fra Sony og Microsoft, med mindre du er villig til å betale ekstra for å slippe å ta turen ut eller vente en dag eller to på postbudet.

Og du fint kan kjøpe fysiske spill i julegaver i stedet for gavekort i de digitale spillbutikkene. Også i butikk, for det er sjelden mye å spare på å bestille dem på nettet.

På konsollprisene har vi sett på standardprisen, altså uten eventuelle fratrekk for folk som abonnerer på Gold/Plus-tjenestene, EA Access eller lignende.

Prisene på nett er de laveste vi fant inklusive frakt og vi har kun tatt med butikker som har spillet på lager.

Fordeler og ulemper

Et fysisk produkt versus en digital nedlasting har selvsagt sine fordeler og ulemper. Her er noen punkter som er verdt å tenke på:

  • Mange synes det er litt stas å ha coveret i hylla, noe du går glipp av om du kjøper spillet digitalt.
  • Det er litt mer trivielt å byttelåne spill med andre når man har en fysisk plate enn når man har lastet det ned, selv om både Xbox One og PlayStation 4 gir deg muligheten til å spille spill du har kjøpt på andres konsoller.
  • Fysiske eksemplarer kan du selge brukt. Det går ikke med en digital nedlasting.
  • Spillene kan oppta flere titalls gigabyte, som gjør at det kan ta lang tid å laste dem ned om man har en treg nettlinje hjemme, men neppe lenger tid enn å bestille dem i en nettbutikk med levering en dag eller to senere.
  • Med digital nedlasting slipper du å risikere en bomtur til nærmeste spillbutikk fordi de akkurat har solgt det siste eksemplaret.
  • En fysisk plate kan bli ødelagt eller borte.
  • En fysisk plate krever ofte at du må sette den i for å spille. Det er litt ekstra tungvint, men fordelen er at du kan gjemme et spill for de som ikke får spille det.

LES OGSÅ:
Dette er nytt i Xbox One S
Her er PlayStation 4 Pro
10 kjekke tips for deg med PlayStation 4


Som du ser er det ikke

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer