IBM Aptiva E

Før i tiden var det IBM som var referansen i PC-verdenen. I dag har IBM ikke lenger særlig makt over PC-framtiden, det er Microsoft og Intel som styrer denne. Men IBM er et stort og sterkt selskap, som i høyeste grad er tilstede også i PC-markedet. Aptiva-serien er rettet mot hjemmemarkedet, noe som går klart fram av selve maskinen og programvaren som følger med.

Publisert

I starten hadde vi litt problemer med maskinen, fordi noen hadde endret på oppsettet før den ble levert oss. Etter oppstart kom vi derfor rett inn i en flott MPEG-video som priset Aptivas fortreffeligheter og muligheten til å se på noen klipp av filmer og musikkvideoer. Men ut av dette og inn i Windows kom vi ikke uten passord.

Gå tilbake til start

Heldigvis følger det med en CD-ROM som heter Produktgjenoppretting. Denne setter man i CD-ROM-leseren og starter maskinen på nytt. Aptiva er satt opp til å starte opp fra CD-ROM, så man bare bekrefter at man vil gjennopprette installasjonen av all systemprogramvaren. Resten går automatisk. Nesten.

Etter at alle filene er kopiert over på nytt må Windows95 settes opp. Dette gjøres også automatisk, men her er det noen feller. Hvis en uerfaren bruker (vi lot som om vi var en engstelig førstegangsbruker) klikker på OK hver gang Windows ber om at man starter maskinen på nytt, klarer ikke Windows å sette opp systemet skikkelig. Man havner i "Stor Blå Skjerm", og deretter starter Windows i Sikkerhetsmodus. Systemet kommer så opp med feilkonfigurert IDE-kontroller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer