IBM Aptiva E49

IBM oppdaterer hele tiden sin Aptiva-serie. Dette er produkter som er tilpasset både hjem og kontor – og ikke minst hjemmekontoret. DinSide har testet en av de kraftigste modellene.

Publisert

Det er tydelig at også gigantene i PC-bransjen kan være på hugget. Det er ikke bare de små spesialistene som klarer å levere maskiner med den aller siste teknologien. Også IBM tilbyr et omfattende utvalg i sin Aptiva-serie, som spenner over hele spekteret fra de rimeligste til de mest potente PCer som kan skaffes i dag.

Gamle feil er rettet opp

DinSide har testet en tidligere versjon av Aptiva, som vi ikke var helt fornøyd med. CDen som skulle kunne bygge opp igjen hele systemet slik at det ble ”som nytt”, klarte slett ikke å gjøre jobben sin.

Den oppdaterte versjonen, som nå inneholder Windows 98, klarer imidlertid oppgaven med glans! Vi måtte bare taste inn serienummeret for Windows, og fortelle hvor i verden vi oppholder oss. Alt annet gikk automatisk og prikkfritt.

Praktisk kabinett, men ingen AGP-kortplass

Modell E49 har et middels stort tårnkabinett i ATX-format.Ytterdekselet er i metall med front og integrert løftehåndtak i plast. Selve chassiset er av metall og har noen praktiske detaljer som vi setter pris på.

Kabinettet er lett å åpne, det er en klemme under fronten som løsner ytterdekselet. Så er det bare å dra dekselet helt fram og ta det av. Inne i maskinen er det et par ting som tiltrekker seg vår oppmerksomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.