IBM lanserer harddisker på 37 GB

IBM lanserer nå sine største disker i Ultra ATA/66-versjon også for ”vanlige” PCer - med en kapasitet på hele 37 GB. Dette er foreløpig ny rekord i lagringskapasitet for slike harddisker.

IBM lanserer harddisker på 37 GB
Publisert

SCSI-versjonene, beregnet på arbeidsstasjoner og filtjenere, ble introdusert allerede i mai. Dermed var det i realiteten bare er tidsspørsmål før diskene ville bli tilgjengelige også med ATA-grensesnitt, siden platene og hodene er basert på den samme teknologien.

Stor og enda større

Det kommer to varianter. Deskstar 37GP har en kapasitet på opptil 37.5 GB og roterer med 5400 omdreininger per minutt. Deskstar 34GXP har opptil 34.2 GB kapasitet på 7200 RPM.

Begge diskene har en gjennomsnittlig søketid på 9 millisekunder, og overføringshastigheten er opptil 19,9 MB/sek for 37 GB-disken og 22,9 for 34 GB-disken. Rotasjonshastigheten er den avgjørende faktoren, siden datatettheten på platene er den samme.

Disse diskene baserer seg på den samme grunnleggende teknologien som SCSI-versjonene, som du kan lese mer om 3638" target=_TOP>her.

Den enorme kapasiteten tilsvarer hundrevis av musikk-CDer eller opptil 40 timer med høykvalitets video.

I løpet av sommeren vil IBM levere diskene både separat og i toppmodellene i PCer fra Compaq, Dell og andre store leverandører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.