IBM lanserer mikroharddisk

Kunne du tenke deg mer lagringskapasitet i ditt digitale kamera, din PalmPilot eller Windows CE-maskin? IBM har løsningen med sin nye harddiskserie, hvor platene bare måler én tomme i diameter. Diskene leveres som CompactFlash-enheter i størrelser på 170 og 340 MB.

Foto: IBM
Foto: IBM Vis mer
Publisert

Alt blir mindre i dataverdenen. Det gjelder også harddisker. De har tidligere krympet fra 5,25-tommer til 3,5-tommer som er mest vanlig i dag. I portable maskiner finner vi 2,5-tommer og 1,8-tommer. IBM har nå introdusert enda mindre disker med introduksjonen av 1-tommers diskene i går.

Med de meget beskjedne målene 4,28cm x 3,64 cm x 0,5 cm er den betydelig mindre enn en 3,5" diskett. Vekten er omtrent det samme for både disketten og harddisken - ca. 20 gram.

De aller fleste enheter som i dag støtter CompactFlash-kort eller PCMCIA-kort, vil kunne bruke disse diskene umiddelbart når de kommer i salg neste sommer. Hvis du kjøper et digitalt kamera som støtter CompactFlash i dag vil du kunne øke lagringskapasiteten dramatisk ved å kjøpe en slik disk til neste år. Vanlige CompactFlash-kort støtter ikke mer enn 32 MB i dag og de mest vanlige er på bare 4 eller 8 MB.

Diskene til IBM har en rotasjonshastighet på 4500 rpm og en søketid på 15 ms. Det er ikke å forvente at de kan konkurrere med vanlige disker på hastighet, men de vil faktisk være raskere enn minnebaserte CompactFlash-løsninger. Diskene krever 3,3V spenning og trekker 500 mA strøm. Det er maksimalt av det CompactFlash-spesifikasjonen tillater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer