IBM lanserer revolusjonerende skjermteknologi

IBM bruker enorme resurser på grunnforskning, og fra tid til annen ser vi resultatene av dette dukke opp i revolusjonerende nye produkter. Under kodenavnet "Røntgen" lanserer IBM en ny LCD-teknologi. Den gir nesten fire ganger så mange punkter som dagens skjermer kan tilby, og det gir sylskarp gjengivelse av bilder og tekst.

IBM lanserer revolusjonerende skjermteknologi
Publisert

Det største problemet med dagens skjermer er den lave oppløsningen. Selv de beste skjermer har synlige punkter, og det gjør at vi må anstrenge oss mer for å lese tekst på skjermen. Det er også en av grunnene til at vi blir slitne av å sitte for lenge foran skjermen.

Med en oppløsning på 200 punkter per tomme, og en avstand til skjermen på 40 cm eller mer vil inntrykket av punkter i praksis bli borte. Dette vil gjøre arbeidsdagen langt mindre slitsom for alle de som er avhengig av skjerm.

For krevende og kritiske bruksområder som f.eks. medisinsk analyse, vil denne skjermteknologien være svært velkommen. Dette er et av de områdene hvor vi først vil se denne teknologien tatt i bruk, etterfulgt av grafisk bransje, elektronisk publisering og teknisk konstruksjon. Allerede mot slutten av dette året vil de første produktene være tilgjengelige.

Imponerende spesifikasjoner

Skjermen måler 16.3 tommer målt diagonalt, og består av 2.560 ganger 2.048 punkter. Hvert eneste av de 5,2 millioner punktene har full fargedybde (24 bit). Hver skjerm har 15,7 millioner transistorer og 2,6 km tynn ledning i en aluminiumslegering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer