IBM lanserer Sonoma-thinkpad

IBM kastet seg på Sonoma-toget i Oslo i går, da de lanserte Thinkpad T43, basert på nye Centrino. IBMs nye toppmaskin veier drøyt to kilo og kommer med og uten integrert grafikk.

IBM lanserer Sonoma-thinkpad
Publisert
Sist oppdatert

- T-serien er prestisjeserien vår, sa Øistein Norstrøm, produktsjefen for Thinkpad på Tostrupkjelleren i Oslo i går, - Det er den som er først ute med de siste teknologiene, og som gjerne også ligger litt i forkant.

Sammen med toppsjefene i IBM Norges PC-divisjon, og med Intel-utsendinger på sidenlinjen, presenterte han i dag den siste og beste maskinen fra IBM's bærbare divisjon.

Liten kraftpakke

Thinkpad T43 blir basert på Intels 915GM-brikkesett, som innebærer integrert lyd og grafikk via GMA9000-brikken som støtter DirectX 9. Det hindrer derimot ikke IBM i å tilby maskinen med mange forskjellige "eksterne" grafikkbrikker fra ATI, som hektes på PCI Express-bussen.

T43 får ellers 14,1 eller 15-tommers skjerm, og veier bare 2,2 kilo på det minste. Den får også fingeravtrykkleser - en teknologi som stadig flere av IBMs kunder har begynt å etterspørre:

- Fingeravtrykk kommer til å bli standard i alle seriene våre fremover, sa Norstrøm.

Videre får den de fleste andre herlighetene som også er på plass i Sonoma-serien fra Intel, som tokanals DDR2-minne og ExpressCard-bussen (også IBM beholder et PCMCIA-spor for i denne omgangen).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer