IBM med innebygget harddisk-diagnostikk

Feil på en PC kan gi mange utslag som kan være vanskelige å tolke. Er feilen på harddisken, i minnebrikkene eller er det "bare" en programfeil? For å hjelpe til med å stille den riktige diagnosen, lanserer IBM nå en ny teknikk som kan gi en fornuftig rapport om harddiskens tilstand - DFT (Drive Fitness Test).

IBM med innebygget harddisk-diagnostikk
Publisert

Det finnes allerede flere slags verktøy for å finne feil på harddisker. De fleste brukere av Windows 95/98 kjenner antagelig programmet Scandisk, som ved omstart automatisk sjekker harddisken for feil etter strømbrudd, eller etter at PCen har krasjet av en eller annen grunn. Programmet sjekker først og fremst dataene på disken, og kan reparere feil i datastrukturen. Du kan også be Scandisk om å gi disken en grundigere sjekk, men dette kan ta svært lang tid for store disker. Andre programmer, som Norton DiskDoctor, jobber i prinsippet på samme måten.

IBM's nye DFT-teknikk går mye lenger enn dette, og fungerer på en helt annen måte. Den består av en kombinasjon av programvare som kjøres på PCen og mikrokode som kjører på kontrollerkortet på harddisken.

Aktiviteten på harddisken logges

DFT sjekker automatisk lese og skrivefeil på harddisken, og lagrer en rapport på et eget reservert område på platene.

Samtidig gjøres det kontinuerlig en analyse av diskens mekaniske oppførsel. Viktige parametre som har med plassering av lesehoder og plater blir hele tiden sjekket, og avvik blir registrert og logget. Disse dataene blir lagret på det reserverte området, og utgjør en fullstendig historie av eventuelle problematiske hendelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer