IBM med ny superrask harddisk

Den nye Ultrastar 18-GB disken disken fra IBM har en lavere aksesstid enn noen annen harddisk på markedet - 4,9 millisekunder. Samtidig lanseres det også 36 GB og 9 GB disker bygget på samme teknologi.

IBM med ny superrask harddisk
Publisert

Det er fremdeles muligheter for å øke både kapasiteten og hastigheten for harddisker. IBM bruker store resurser på forskning og utvikling av materialteknologi og kretsteknikk, noe som stadig gir resultater i form av produkter som setter nye standarder både i pris og ytelse.

I sine laboratorier har IBM klart å pakke over 20 milliarder bits pr. kvadrattomme, som tilsvarer datamengden til 2 spillefilmer digitalisert og komprimert til TV-kvalitet på en liten del av den ene platen i et komplett harddisksystem.

Det vil ta noen år før denne kapasiteten er tilgjengelig i kommersielle produkter, men dagens lanserte lagringsenheter er heller ikke noe å skamme seg over, selv om de har en tetthet på ”bare” 3,5 milliarder bits pr kvadrattomme.

Ultrastar 18LZX

Denne disken kommer i to varianter med en kapasitet på 18,3 eller 9,1 GB og roterer med 10 000 omdreininger pr. minutt. Den har en gjennomsnittlig aksesstid ved lesing på utrolige 4,9 millisekunder, har 5 plater av glassubstrat og 10 hoder i GMR-teknologi (Giant Magneto Resistive). 9 GB-utgaven har tre plater med fem hoder. Hurtigbufferen er standard på 2 MB, men 18 GB-versjonen kan også leveres med fantastiske 8 MB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer