IBM og Cyrix avslutter samarbeidet

IBM har i flere år produsert prosessorer for Cyrix, og har som en del av avtalen også solgt disse under eget navn. Etter at National Semiconductor nå har egen produksjonskapasitet i en ny fabrikk går det tidligere samarbeidet over i historien.

IBM og Cyrix avslutter samarbeidet
Publisert

Etablering og drift av en fabrikk for mikroprosessorer er både kostbart og en hårfin balansegang. Det koster like mye å sette i gang som en norsk hovedflyplass, inkludert jernbane, tunnel og flere års forbruk av tetningsmidler. På toppen av det hele må fabrikken gå i døgnkontinuerlig drift om investeringen skal gi avkastning. Stopper produksjonen opp renner pengene ut.

National Semiconductor har nylig åpnet en egen fabrikk med topp moderne produksjonsutstyr. For å utnytte denne kapasiteten vil de ta over hele produksjonen av Cyrix-prosessorer, og integrere utviklings- og produksjonskapasiteten under samme tak. Dermed er samarbeidet med IBM nær sin avslutning.

IBM hadde ingen egen teknologi for Intel-kompatible prosessorer, de baserte seg på tilgangen fra National Semiconductor/Cyrix. Selv om IBM også leverer mange PCer med Intel-prosessorer, har modellene i den laveste enden av prisskalaen ofte blitt levert med 6X86-prosessorer fra Cyrix.

Det er imidlertid flere nye spillere som er på banen i dette markedet. Siden det er en sterk vekst i markedet for lavpris-PCer, både i bedriftene og i de private hjem, kaster stadig flere produsenter seg ut i kampen om markedet for de billigste prosessorene. Det er derfor flere nye muligheter for IBM, som både kan tilby produksjonskapasitet og et av de sterkeste merkenavnene i bransjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer