IBM PC300PL Pentium II 400 MHz

PC300-serien fra IBM er bordmaskiner og minitårn beregnet for kontorbruk. De leveres i mange forskjellige pris- og ytelsesklasser, og vi har testet en av toppmodellene - PC300PL - en bordmodell med Pentium II-prosessor på 400 MHz. Dette er en av de raskeste og mest velkonfigurerte maskiner vi har hatt på testbenken hittil.

Publisert

Førsteinntrykket av maskinen er at det er et elegant apparat. Det har særpreg og klasse over seg, hvis man bryr seg om teknisk estetikk. Maskinen ble levert med Windows NT forhåndsinstallert, men kan også leveres med Windows 95 (eller 98 om kort tid).

På ytelsestestene kommer den ut helt i toppen. Generell ytelse (DinSide-indeks 301) er den raskeste vi har målt, og de andre målingene ligger også helt i toppsjiktet.

Maskinen er stillegående, fordi den har en stor vifte som roterer relativt langsomt. Kjøleribben på prosessormodulen har ingen vifte, siden denne sitter direkte i luftstrømmen fra den store viften. Maskinen er meget lett å åpne, det er bare å løfte opp to fliker i bakkant og ta av plast-lokket.

Inne i maskinen er det god plass. Hovedkortet er av NLX-typen, en ny industristandard for bordmodeller, og harddisk og CD-ROM-leseren sitter festet på en elegant, hengslet brakett ved siden av dette. Maskinen blir derfor ganske bred, men meget grei å operere for vedlikehold.

Komplett utstyr

Hovedkortet er basert på BX-brikkesettet fra Intel og kjører med 100 MHz buss. Grafikkdelen er en integrert S3 Trio AGP med 3D-støtte og 4 MB minne, lyddelen er en Crystal Audio 4235. 10/100 Ethernet-støtten er integrert og det er den siste Intel-brikken i82558 som er tatt i bruk. Denne er meget effektiv og forbruker vesentlig mindre prosessorkraft enn tidligere versjoner. Alle fire kortplassene er dermed ledige, og det er plass til 2 PCI-kort, 1 ISA-kort og ett valgfritt PCI/ISA-kort. En kortplass for AGP er også inkludert, hvis du etter hvert vil erstatte den integrerte løsningen med en enda raskere løsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.