IBM satser på AMD Athlon

Den neste prosessoren fra AMD heter ikke lenger K7, men Athlon. Navnet oser av styrke, men AMD får også kraftig drahjelp fra IBM for å komme i posisjon.

Er det slik Athlon vil se ut?
Er det slik Athlon vil se ut? Vis mer
Publisert

AMD påstår at Athlon er den kraftigste prosessoren med x86-arkitektur som noen gang er lansert. Det vil snart vise seg, når den blir tilgjengelig for test i løpet av de kommende ukene. Mange er ute etter endelig å finne en prosessor som er raskere enn Pentium, på alle områder. Hittil har dette aldri vært mulig uten helt spesielle tiltak, som spesialkjøling av prosessoren.

For at AMD skal kunne komme over kneika, og begynne å tjene penger på prosessorene sine, er de avhengige av både å være best og å være tilgjengelig i maskiner fra de store leverandørene.

I lengden er det et håpløst prosjekt å være best på pris/ytelse, når det eneste våpenet er lav pris. Intel kan og vil til enhver tid kunne spille AMD ut over sidelinja. Det har de i høy grad klart med Celeron, og AMD har rapportert et gigantisk tap på over 200 millioner dollar i annet kvartal.

IBM satser

IBM har annonsert at de kommer til å levere en toppmodell i Aptiva S-serien med AMD Athlon. S-serien er den mest sofistikerte, med svarte kabinetter, flatskjermer og gjennomgående lekkert design. Dette er ingen lavpris-serie, den er tilrettelagt for hjemmebrukere som krever mer og er villige til å betale for dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.