IBM Skolepakke

Publisert

Disse programmene er utviklet av Nasjonalt læremiddelsenter (NLS) og er også beregnet på bruk i skolen. IBM har laget en Skolepakke som består av en CD-ROM med tre programmer, som installeres hver for seg. Pakken leveres med IBMs hjemmePCer, men programmene kan også kjøpes hver for seg.

Det er ikke nødvendig å ha CD-ROM-platen i PCen når programmet kjører, noe som er en praktisk fordel.

Kravet til PCens ytelse er ikke spesielt stort. Vi har kjørt programmet på en 200 MHz Pentium med utmerket resultat.

Lær med Muldvarpen

Dette er et program som inneholder seks forskjellige øvelser. Disse dreier seg om å lage sitt eget postkort, å hjelpe en klovn i en liten labyrint, styre et lite fly unna hindringer, en handletur i butikken, litt musikk med noter og lyder og å lete etter ting som er forsvunnet i et hus.

IBM Skolepakke

Programmet er lett å lære og barna synes øvelsene er spennende. Det er bygget inn alternativer og variasjoner slik at det er en viss uforutsigbarhet. Dette gjør det mer moro også for små barn.

Det er god veiledning, det blir fortalt på en tydelig måte hva som skal skje og hva barnet skal prøve seg på. Tilbakemeldingene ved feil eller riktige valg fungerer også bra.

En viktig ting er at veiledningene også lar seg avbryte, når barnet er blitt mer kjent med øvelsene. Barnet kan da gå rett på øvelsene i stedet for å måtte vente på at forklaringen er slutt. Dette er meget viktig for ivrige og utålmodige småtasser.

Mons og Marte i Regneskogen

Dette programmet er basert på ren drill av regneferdigheter. Belønningen er at dyra klatrer videre opp i treet for hvert riktige svar. Den som kommer først til toppen får en flytur med papegøyen.

IBM Skolepakke

Her er det også mulig for voksne å lage nye oppgaver, og det er en egen veiviser for dette i programmet.

Vikingbyen 2

Dette spillet har vi ikke installert, siden det er for litt eldre barn. Vi kommer tilbake til dette i en annen artikkel.

Vår mening

Dette spillet er lett å lære, har god respons og er spennende selv etter ganske lang tids bruk. Det er pedagogisk gjennomarbeidet og har et bra design.

Begge IBM-programmene vi har testet har blitt favoritter, og er blant de som blir valgt ut oftest av våre "konsulenter", selv om de har mange andre spill å velge mellom.

Til hovedartikkel
Til Labbe Langøres Lek&Lær

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer