IBM tar tilbake disk-ledelsen

IBM laget lenge den største EIDE-hardisken på markedet med 16,8 GB. Både Maxtor og Seagate har siden lansert større disker. Nå kommer IBM tilbake med fire nye disker på 18 til 25 GB.

Foto: IBM
Foto: IBM Vis mer
Publisert

IBM Deskstar 25GP med sine 25 GB er den største disken noensinne som er beregnet på en standard bord-PC. Deskstar 25GP har fem plater med 5,1 GB på hver, og det er ny rekord. IBM lanserer også en fireplatersvariant på 20 GB (Deskstar 20GP). Begge disse diskene roterer med 5400 runder pr. minutt (rpm) og er bare en tomme høye.

Verdens raskeste?

IBM oppdaterer også GXP-serien med to nye disker på henholdsvis 18 og 22 GB. Her er tettheten "bare" 4,5 GB pr. plate, men det er også ny rekord for disker med 7200 rpm. Søketiden for alle disse diskene er 9 millisekunder. IBM påstår at denne disken er verdens raskeste. Det vil vi komme tilbake til når vi får den til test.

Nytt grensesnitt

Alle disse diskene vil benytte 1614" target="_top">UltraATA/66- grensesnittet, som IBM omtaler som ATA-4. Det er ikke til hinder for at du kan bruke dem i din eksisterende PC, men da vil diskene fungere som UltraATA/33 eller lavere og gi lavere ytelse.

Som i alle nyere IBM-disker, har også disse innebygget 1029" target="_top">IBM Drive Fitness Test som overvåker diskens helse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.