IBM Thinkpad 380 XD

IBM ThinkPad 380XD er en kraftig PC. Det er ikke en spesielt liten eller lett PC, med sin tykkelse på 6,2 cm er det en av de tykkeste PCene vi har testet. Men ytelsen på denne maskinen, med sin 266 MHz-prosessor, er svært bra.

Publisert

I likhet med Toshiba og Compaq ønsker IBM tydeligvis å ha et så komplett utvalg bærbare PCer som mulig. Vi har tidligere omtalt ThinkPad 560X, en relativt lett liten PC med middels ytelse. ThinkPad 380XD er altså ikke lett, den er ikke liten, men til gjengjeld er den kjapp. Den har innebygget både diskettstasjon og CD-ROM-spiller, og harddisken er enkel å skifte ut.

Tradisjonelt har IBM brukt mye energi på å lage bra tastaturer, og på 380XS er både tastaturet og styrepinnen svært bra. Som på andre ThinkPad-modeller befinner styrepinnen seg midt på tastaturet, mellom G og H-tastene, og den er såpass riktig plassert at den ikke står i veien ved vanlig tastaturbruk.

Noe av det første vi opplevde med denne maskinen var lyden. Forsterkerne og de to integrerte høyttalerne var såpass kraftig at de -- en sen kveld -- klarte å skremme fullstendig vettet av en stakkars skribent. Oppstartslyden i Windows kan faktisk være nokså skremmende… Heldigvis har maskinen egen volumkontroll.

Skjermen støtter en oppløsning på 800 x 600 punkter, og har egen lysstyrkejustering. Maskinen støtter også trådløs overføring, den har USB-utgang og serie, paralell- og skjermutgang. De tre sistnevnte har et plastlokk som du nærmest er garantert å miste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer