IBM ThinkPad 390X

Noen bærbare PCer skal ikke alltid være med fra møte til møte, inn på fly og tog og opp i godstolen. IBM ThinkPad 390X er laget for alle de som ønsker en PC de kan ta med seg, men som trenger en modell med kraftige spesifikasjoner og god ergonomi.

Publisert

Det er ingen grunn til å skjule at vi synes at maskinene i IBMs ThinkPad 390-serie er litt store og klumpete – særlig når de står midt mellom andre slanke og smidige maskiner i vår testlab. Men det gjør ingenting, for ThinkPad 390 er laget for en helt bestemt brukergruppe.

Spesifikasjoner

IBM ThinkPad 390X er en modell som kan leveres med fem forskjellige spesifikasjoner, fra 400 MHz Celeron-prosessor med 12,1"-skjerm til 500 MHz Pentium III-prosessor med 15"-skjerm. Maskinen vi har hatt inne til test, er toppversjonen.

Tastaturet er stort med 327 cm2 og 86 taster. Som alltid ellers med IBM, er museløsningen en liten rød knott plassert mellom tastene for G, H og B. Det er to standard museknapper foran tastaturet pluss en ekstra stor knapp, som normalt ikke er i bruk.

Maskinen er stor og tung med en vekt på 3,5 kg, men da er alle komponenter så nær som strømforsyningen med. Volumet er ca. 4100 cm3, som er 2,5 ganger mer enn den minste IBM-maskinen, ThinkPad 240.

ThinkPad 390X har 12 GB harddisk, riktignok fordelt på to partisjoner, C-drevet med 2 GB og D med 10 GB. Internminnet er moderate 64 MB, men dette kan utvides til 512 MB (det er to plasser for minnebrikker).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer