IBM Thinkpad 560X

Med en systemvekt på under 2 kilo (bærevekt på 2,3 med strømforsyning) er dette en særdeles liten og lett bærbar PC. Derfor er også en batterilevetid på nesten fire timer imponerende.

Publisert

ThinkPad 560-serien representerer IBMs letteste bærbare PCer, og ThinkPad 560X er pr. i dag seriens kraftigste PC. Det dreier seg altså om en liten sak som – med strømforsyning – har en bærevekt på 2,3 kilo – og systemvekt på bare 1,9 kilo. Den har 32 MB minne og 4 GB disk, og gir egentlig brukerne det aller meste de kan drømme om. Hadde PCen i tillegg hatt CD-ROM-spiller som standard, ikke som ekstrautstyr, ville den vært bortimot perfekt. Men bevares, dette er svært mye PC i forhold til vekten.

Vi trodde knapt våre egne øyne da vi kjørte batteritester på PCen, og så oss pent nødt til å kjøre maskinen gjennom disse mer enn de ”vanlige” tre gangene.

Ellers har ThinkPad 560X en TFT-skjerm med oppløsning på 800 x 600 punkter. Diskettstasjonen – en ekstern enhet – kobles til på siden av maskinen, og skal man koble på CD-ROM-spiller, vil denne benytte en av de to PC-card-plassene. Ellers bruker maskinen styrepinne til å pekerstyring, og den har et bra tastatur med litt uvant plassering av escape-tasten.

IBM har klart å lage en spennende liten PC, med brukbar ytelse. Det største minuset vi kommer på, er den litt klønete CD-ROM-løsningen (som ikke en gang er inkludert i prisen).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer