IBM ThinkPad 600

IBM ThinkPad 600 er en bærbar PC med meget god ytelse og ganske så akseptabel vekt. Med sin 266 MHz Pentium II-prosessor og gode utvidelsesmuligheter vil denne nok tilfredsstille selv de mest krevende brukere av bærbare PCer.

Publisert

ThinkPad 600 er IBMs forsøk på å lage en relativt kompromissløs PC med lavest mulig vekt og størrelse. Og resultatet er nok så definitvt vellykket. I denne maskinen finner man en Pentium II-prosessor, 3,9 GB harddisk og en svært bra 13,3 tommers aktiv LCD-(TFT) skjerm. Ytelsen er meget akseptabel, en DinSide-indeks på 148 er riktignok litt under hva vi har opplevd på andre maskiner med tilsvarende prosessor, men altså likevel svært bra.

Bærevekten -- med strømforsyning og den innebygde CD-spilleren -- var på 2,9 kilo, hvilket også er akseptabelt.

ThinkPad 600 har en styrepinne (TrackPoint) med mulighet til dobbeltklikking direkte på selve pinnen, den har mulighet for tilkobling av både portreplikator og dokkingstasjon, og støtter PC-Card med både PCI og Zoomed Video. Testmodellene ble levert med Windows 95, men man kan også få maskinen med Windows NT 4.0.

Tastaturet er -- i vanlig IBM stil -- svært bra.

Hyggelig

I bruk var ThinkPad 600 så absolutt et hyggelig bekjentskap. Den ble levert med Lotus SmartSuite installert, og flere gangers utladning viste en batterilevetid i overkant av tre timer. Det eneste vi hadde å utsette på denne testmodellene var at IBM, i en maskin som på mange måter er helt kompromissløs, ikke har valgt å installere 64 MB minne som standard. Naturligvis er dette et prisspørsmål, men vi vet av erfaring at ytelsesøkningen både under Windows 95 og Windows NT er ganske så merkbar med litt mer minne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer