IBM Thinkpad A30

Thinkpad-serien fra IBM har vært på markedet i ti år, og har vunnet flere priser enn noen annen familie av bærbare PCer. Forventningene var derfor store foran møtet med kraftige A30.

Publisert

IBM Thinkpad-familien består nå av fire forskjellige serier, beregnet for forskjellige behov. Den første modellen vi har sett på tilhører A-serien, og bærer navnet A30. PCene i denne serien er myntet på deg som krever høy ytelse og bred funksjonalitet, og som verdsetter dette høyere enn for eksempel lav vekt og lang batterilevetid.

Godt utstyrt

Derfor er også Thinkpad A30 en godt utstyrt bærbar PC. Den kan i tillegg skreddersys og leveres med nær sagt det du skulle ønske av ekstrautstyr og tilkoblingsmuligheter. PCen vi mottok fra IBM er utstyrt med en Mobile Pentium III-prosessor på 1.13 GHz, 128 MB minne, 30 GB ATA100-harddisk, DVD-spiller og en usedvanlig klar og god 15" skjerm. Grafikkløsningen er basert på ATI Mobile Radeon, med 16 MB DDR-SDRAM videominne.

Av tilkoblinger finner du 2 x USB, irDA, VGA-utgang, TV-utgang, 10/100 Mbit nettverk, V92-kompatibelt modem, og både standard seriell- og parallporter. Den hadde derimot ingen PS/2-port, så ekstern mus og tastatur må kobles til USB-portene. Vi savnet også en FireWire-port.

Solide løsninger

Vår test-PC kom med norsk Windows 2000 ferdig installert, i tillegg til en rekke IBM-løsninger som skal sikre stabile og trygge PC-opplevelser. Vi nevner eksempelvis gjenoppretting av data, PC-doktor, avanserte strømsparefunksjoner, og en veiviser som lar deg lage flere profiler for enkel tilkobling til flere nettverk (f. eks hjemme, jobb, hos kunde osv). Applikasjonen "Access Thinkpad" nås ved hjelp av en egen Thinkpad-knapp på tastaturet, og gir deg god oversikt over funksjonalitet og programmer på PCen. Oppdateringer kan for øvrig lastes ned gratis fra IBMs nettsted. Totalt sett ga programpakken et solid inntrykk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer