IBM Travelstar 4GT 3240 MB

Det er ikke lenger noen heksekunst å bytte harddisk i din bærbare PC. IBM lager ikke bare bærbare PCer, men også de små diskene du kan putte inn. IBM Travelstar 4GT er nettopp en slik disk.

Publisert

2,5-tommers harddisken er virkelig liten der den ligger oppå CD-ROM-leseren i test-PCen vår. Vi benytter anledningen til å teste en IBM-disk som skal brukes til å oppgradere en av Toshibaene i redaksjonen.

De aller fleste bærbare maskiner bruker vanlige EIDE-disker. Forskjellen er at strømkontakten er en del av en utvidet og krympet 44-pinners IDE-kontakt. Ved hjelp av et overgangskit, til litt over 100 kroner, er det derfor ikke noe problem å benytte en 2,5"-disk i en stasjonær maskin.

Det betyr at disken som tropper av fra den bærbare PCen, fortsatt kan gjøre nytte for seg i en stasjonær maskin, så sant den fortsatt har en ledig diskplass. En slik "hjelpedisk" på en gigabyte eller to, vil de fleste klare å bruke til noe.

Er den like rask som de andre?

Med "de andre" mener vi de andre diskene vi har testet. Siden dette er den første 2,5" vi tester, har vi ikke noe annet sammenligningsgrunnlag.

Det må være helt klart at denne disken ikke kan konkurrere med en vanlig 3,5" verken på pris eller ytelse. Disken har høy tetthet, men spinner saktere og har kortere lengde på rundene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.