Brannfarlig ruter:

Ice advarer kunder mot brannfarlig ruter-batteri

Telekomselskapet ice ber 70.000 av sine kunder som har rutertypen A1 om å koble fra batteriet som et føre var-tiltak, etter to tilfeller av branntilløp.

BRANNFARLIG: Denne ruteren har et brannfarlig batteri som Ice nå advarer sine kunder om. Foto: NTB Scanpix
BRANNFARLIG: Denne ruteren har et brannfarlig batteri som Ice nå advarer sine kunder om. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har forekommet to tilfeller av branntilløp i batteriene i ruteren av typen A1 og alle ice-kunder som har akkurat denne rutertypen er derfor bedt om å koble fra batteriet.

– Vi beklager ulempen dette medfører for våre kunder, men når vi i løpet av kort tid har mottatt informasjon om to tilfeller av branntilløp, setter vi sikkerheten først. Vi har umiddelbart opprettet kontakt med leverandøren av batteriene og pålagt dem å mobilisere nødvendige ressurser for å komme til bunns i dette, sier administrerende direktør i ice, Eivind Helgaker.

Det er ikke første gang ice advarer sine kunder mot brannfarlig ruterbatteri. I 2017 ba ice 10.000 av sine kunder om å fjerne batterier i rutere av typen W1.

Den siste tiden har også Flexit advart mot den populære baderomsvifta «Silent Eco», som har vært involvert i branntilløp. Og i november ble det varslet om at det fortsatt var 10.000 brannfarlige Pinell Go-radioer ute i norske hjem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer