ICE: Ekstra antenne eller ruter?

Du har flere alternativer når du skal velge mottaksløsning, vi har begynt å teste.

Publisert
Sist oppdatert

ICE har dekning over nesten hele Norge, men dekning kan være så mangt. Når det gjelder trådløse samband av alle slag så er det et svært kritisk element man ikke komme unna - antennen.

En liten antenne som sitter klemt nede ved bordplaten, kanskje inntil en vegg, klarer selvsagt ikke å fange inn like mye signal som en lengre antenne med fri sikt til senderen. En løsning med to antenner middels store antenner vil også gi bedre mottak.

Er det da smartere med en ekstra antenne eller kanskje heller gå for ruterløsningen?

Hva vi testet:

Den enkleste løsningen fra ICE er en USB-enhet som du plugger inn i PCen. Den har innebygget antenne og fungerer som en komplett løsning der det er gode forhold.

Den har også en kontakt for tilkobling til en ekstern antenne, vi koblet den til en ganske stor antenne med en kraftig gummikledd magnetfot. Den kan festes på biltak eller andre metallflater og sitter meget godt fast.

ICE har også en annen løsning som er en kombinasjon av mottaker og trådløs/kablet ruter. Den har dobbelt sett antenner for ICE og WLAN 802.11g og 4 100 Mbit nettverksporter. Det er også en USB-kontakt for alternativ oppkobling til PC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer