ICE mobilt bredbånd

En liten dings som puttes i PCen, og vips - så er du på nett. For godt til å være sant? Vi har testet nye generasjon ICE mobilt bredbånd.

Publisert
Sist oppdatert

Det er få spådommer som møter mindre motbør enn at mobilt bredbånd kommer til å bli stort. Mange sammenligner utviklingen på bredbåndssiden med hva vi har vært vitne til med fasttelefoni og mobiltelefoni. Allerede i dag er vi i ferd med å bli "trådløse", men kun mellom klient og aksesspunkt i hjemmet. På sikt vil aksesspunktet bli erstattet av en direkteknytning mellom klient og leverandør, spår mange. Man vil kunne koble seg på nettet, uten kabler, uansett hvor man befinner seg.

Det er imidlertid lite ved dette som er fjerne fremtidsscenarioer. Mobilt bredbånd er faktisk under utbygging allerede i dag, og utviklingen tar stadig sjumilssteg. Netcom og Telenor har lansert HSDPA - høyhastighets mobilt Internett med 1-2 Mbit nedlastingshastighet og rundt 300 kbps ut, og er i skrivende stund i ferd med å bygge ut i de største byene. Men selv om tilgangen foreløpig er beskjeden tilbyr begge mobile internettløsninger over hele landet - enn med noe mer beskjeden hastighet.

Lavere frekvenser - færre basestasjoner

Men fra sidelinjen har det dukket opp en aktør som tenker alternativt. Vi tenker på leverandøren ICE, som de siste par årene har digitalisert det gamle 450 MHz-båndet (NMT)ved hjelp av en teknologi kalt CDMA 2000, og dermed skapt et alternativt, høyhastighets 3G-nett for datatrafikk. Takket være lave frekvenser trenger ICE blant annet langt færre basestasjoner enn konkurrentenes UMTS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer