IGI 2

Norske Innerloop har endelig lansert sin oppfølger til Project IGI, og spillet er definitivt en stor forbedring av originalen.

Publisert
Sist oppdatert

Project IGI satte Oslo-baserte Innerloop på kartet takket være mange innovative og gode ideer – men samtidig var spillet plaget av alt for dårlig kunstig intelligens og andre mindre problemer. Innerloop tok seg heldigvis tid til å høre på kritikken, og kommer nå med en oppfølger som er betydelig bedre.

IGI 2: Covert Strike, som spillet heter, er – som forgjengeren – et snike basert førstepersonsspill. Det betyr at fokuset er satt på forsiktig utforsking av omgivelsene fremfor meningløs skyting av alt som rører på seg. Du skal helst ikke bli sett, bevege deg stille og unngå overvåkningskameraer.

Spillet begynner med vår helt David Jones underveis til Russland for å undersøke et stjålet, EMP-basert, våpen. Bakgrunnshistorien er egentlig ganske standard for denne typen spill, du jobber for en ultrahemmelig organisasjon, det er et storpolitisk spill i bakgrunnen og det er mye høyteknologisk snakk og militære uttrykk. Heldigvis utvikler historien seg i en ganske interessant retning etter hvert.

Tøft, men ikke umulig

Innerloop fikset en god del på spillets konsept før de slapp oppfølgeren, og takket være det fremstår nå IGI 2 som mye mer solid og underholdende. For det første bør det være noe lettere å komme seg gjennom de store og tøffe brettene – nå kan du nemlig lagre underveis. Det kunne man ikke i det første spillet, noe som gjorde spillet overdrevent vanskelig. Du kan ikke lagre fritt – antallet lagringsplasser er begrenset, avhengig av vanskelighetsgraden du har valgt – men likevel blir spillet betydelig enklere. Et annet irriterende moment med det første spillet var at det dukket opp motstandere fra intet – selv om du drepte alle i et rom, dukket det plutselig opp nye folk uansett. Slik er det ikke lenger. Har du drept alle i et brett, så har du drept alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer