Ikea Uppkoppla

Ikea skal lage 3D-skrevet spillutstyr

Prøver seg i et nytt marked med spesialtilpasset tilbehør.

IKEA UPPKOPPLA: Ikea kaster seg inn i spillmarkedet med spesialtilpassede, 3D-skrevne tilbehør. Dette er et håndleddstøtte. Foto: Ikea
IKEA UPPKOPPLA: Ikea kaster seg inn i spillmarkedet med spesialtilpassede, 3D-skrevne tilbehør. Dette er et håndleddstøtte. Foto: Ikea Vis mer
Publisert

Den svenske møbelkjempen Ikea har inngått et spennende samarbeid med Unyq og Area Academy, to selskaper med fokus på henholdsvis egentilpasset 3D-skriving og eSport. Sammen skal de lage spesialtilpasset tilbehør for PC-spillerne.

– Det er sant at vi ikke har sett det fulle potensialet til denne gruppen tidligere, og vi har ikke undersøkt de spesielle behovene de har i hjemmet så mye som vi burde. Det er flere myter og misforståelser rundt spillere. Faktisk er det slik at en stor gruppe i alle aldre har spilling som fulltidsjobb, sier Michael Nikolic, kreativ sjef i Ikea Sverige, i en pressemelding.

Lanserer Uppkoppla

Navnet på den kommende spillserien til Ikea er Uppkoppla, og består av spesialtilpasset, 3D-skrevet tilbehør for spillere, og da spesielt dem med mobilitetsvansker.

De tre første produktene er en håndleddsstøtte, en kabelsamler som gjør det enkelt å holde orden på musekabelen og tilpassede WASD-taster med bedre grep for tastaturet.

Ikea Uppkoppla kabelordner. Foto: Ikea
Ikea Uppkoppla kabelordner. Foto: Ikea Vis mer
Ikeas spesialltilpassede WASD-taster i Uppkoppla-serien. Foto: Ikea
Ikeas spesialltilpassede WASD-taster i Uppkoppla-serien. Foto: Ikea Vis mer

Kommer for fullt neste år

Unyq har utviklet en teknikk som bruker en kroppsskanner for å lage 3D-produkter som er personlig tilpasset brukeren. Ikea forklarer at de på den måten kan tilpasse produkter etter fysiske behov og smak, og selskapet planlegger å bruke samme teknologi til å levere produkter til flere personer og kunder med spesielle behov.

I tillegg til de tre produktene, har Ikea utviklet prototyper for andre produkter som skrivebordsstøtter, stoler og bord. Planen er å lansere tastene og håndleddsstøtten i 2020. Kabelsamleren blir tilgjengelig i løpet av det inneværende året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer