Ikea Uppkoppla

Ikea skal lage 3D-skrevet spillutstyr

Prøver seg i et nytt marked med spesialtilpasset tilbehør.

IKEA UPPKOPPLA: Ikea kaster seg inn i spillmarkedet med spesialtilpassede, 3D-skrevne tilbehør. Dette er et håndleddstøtte. Foto: Ikea
IKEA UPPKOPPLA: Ikea kaster seg inn i spillmarkedet med spesialtilpassede, 3D-skrevne tilbehør. Dette er et håndleddstøtte. Foto: Ikea Vis mer
Publisert

Den svenske møbelkjempen Ikea har inngått et spennende samarbeid med Unyq og Area Academy, to selskaper med fokus på henholdsvis egentilpasset 3D-skriving og eSport. Sammen skal de lage spesialtilpasset tilbehør for PC-spillerne.

– Det er sant at vi ikke har sett det fulle potensialet til denne gruppen tidligere, og vi har ikke undersøkt de spesielle behovene de har i hjemmet så mye som vi burde. Det er flere myter og misforståelser rundt spillere. Faktisk er det slik at en stor gruppe i alle aldre har spilling som fulltidsjobb, sier Michael Nikolic, kreativ sjef i Ikea Sverige, i en pressemelding.

Lanserer Uppkoppla

Navnet på den kommende spillserien til Ikea er Uppkoppla, og består av spesialtilpasset, 3D-skrevet tilbehør for spillere, og da spesielt dem med mobilitetsvansker.

De tre første produktene er en håndleddsstøtte, en kabelsamler som gjør det enkelt å holde orden på musekabelen og tilpassede WASD-taster med bedre grep for tastaturet.

Kommer for fullt neste år

Unyq har utviklet en teknikk som bruker en kroppsskanner for å lage 3D-produkter som er personlig tilpasset brukeren. Ikea forklarer at de på den måten kan tilpasse produkter etter fysiske behov og smak, og selskapet planlegger å bruke samme teknologi til å levere produkter til flere personer og kunder med spesielle behov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer