Fjerne «på denne dagen» på Facebook

Ikke alle minner er gode minner

Facebook lar deg filtrere bort folk og datoer fra minnefunksjonen.

GJENNOPPLEV FORTIDEN: Facebooks «på denne dagen»-funksjon kan vekke gode minner, men også mindre gode minner. Foto: Pål Joakim Pollen
GJENNOPPLEV FORTIDEN: Facebooks «på denne dagen»-funksjon kan vekke gode minner, men også mindre gode minner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Vi har lenge vært fan av appen Timehop, som hver dag henter frem bilder, tweets, Facebook-oppdateringer og lignende fra den samme datoen tilbake i tid.

Det var sannsynligvis Facebook også, som innlemmet denne funksjonen i sin tjeneste for tre år siden.

Redigér hva som dukker opp

Men kanskje er det ikke alt fra Facebook-historikken din som vekker gode minner, enten det dreier seg om ekskjærester, noen som har falt fra eller perioder i livet som ikke var så greie.

Det kan være kjedelig å få rett i fleisen i det du åpner Facebook-appen.

Da kan det være verdt å vite at du selv kan skru på denne funksjonen. Facebook gir deg muligheten til å forhindre at enkeltpersoner dukker opp i slike minner og lar deg også filtrere bort spesielle datoer.

Slik gjør du det

«På denne dagen»-funksjonen finner du i Facebook-appen, ved å trykke på menyknappen og deretter velge nettopp «På denne dagen». Bruker du Facebook via nettleseren, kan du klikke her for å komme dit direkte.

Her får du se ting du har postet eller blitt tagget på denne dagen, men da fra tidligere år. Øverst til høyre ser du et tannhjul (etterfulgt av «preferanser» om du går inn via en PC), og det er nettopp det du må trykke på for å tilpasse funksjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer