Bytte navn på PSN:

Ikke bare rett frem å bytte navn

Vær varsom før du bytter navn på PlayStation Network.

BYTT NAVN: Nå har det blitt mulig å bytte brukernavnet ditt på PSN, men se opp for spill som ikke vil fungere som de skal. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BYTT NAVN: Nå har det blitt mulig å bytte brukernavnet ditt på PSN, men se opp for spill som ikke vil fungere som de skal. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne uka ble det mulig for PlayStation-spillere å endre brukernavnet sitt på Sonys online-tjeneste PSN, altså navnet som representerer deg når du spiller mot andre på nett, for eksempel.

Og det har vært en etterlengtet funksjon for mange – det kan jo være at brukernavnet du syntes var veldig gjevt for noen år siden ikke er noe du er like stolt av i dag. Xbox-eiere har for øvrig hatt muligheten til å endre sin gamertag en god stund allerede.

Første gang gratis

Du kan endre navnet ditt ved å gå til kontoinnstillingene på PlayStation 4-konsollen, eller ved å gå til Sonys nettsider og gjøre det der fra en PC eller mobiltelefon.

Den første navneendringen er gratis, men du står fritt til å bytte flere ganger. De påfølgende gangene koster det 10 euro å bytte navn, eller 5 euro om du er PlayStation Plus-medlem.

Sony har ingen restriksjoner på hvor mange ganger du kan bytte brukernavn eller hvor ofte, og brukernavn du allerede har hatt, kan ikke tas over av noen andre, så vet du det. Faktisk står du fritt til å gå tilbake til et brukernavn du har hatt før om du vil det, og det kan gjøres uten kostnad.

De første 30 dagene etter navnebyttet kan du velge om det gamle brukernavnet skal stå ved siden av, slik at PSN-vennene dine får med seg at det er deg. Brukernavn du oppretter må være i henhold til Sonys brukervilkår, som typisk betyr at det ikke må inneholde stygge ord og den slags.

Merk for øvrig at de med barnekonto ikke har mulighet til å endre sitt brukernavn.

Vær på vakt!

Før du bytter brukernavn på PSN er det i midlertid verdt å merke seg et par ting.

Det første er at det bare er spill som ble lansert etter 1. april 2018 som har innbakt støtte for at brukernavnet kan endres, siden det først var da Sony gjorde dette til en systemfunksjon.

Spill utgitt tidligere enn denne datoen kan derfor oppleve uheldige bieffekter om du har byttet navn.

Her er listen Sony oppgir over ting som kan skjære seg:

  • Du kan miste tilgang til innhold (inkludert innhold som du har betalt for) som du har skaffet deg i de aktuelle spillene, inkludert tillegg og virtuell valuta.
  • Du kan miste progresjonen din i de aktuelle spillene, inkludert lagret spilldata, ledertabeller og trophies.
  • Det kan hende at deler av disse spillene ikke fungerer som de skal, både online og offline.
  • Det kan hende at din tidligere online-ID vises for deg og andre spillere noen steder.
  • Det kan hende du får permanente spillproblemer som et resultat av å endre online-ID, og dette kan være problemer som ikke løser seg ved å endre tilbake til din gamle online-ID.
Little Big Planet 3 er blant titlene som får «kritiske problemer» om du bytter brukernavn på PSN.
Little Big Planet 3 er blant titlene som får «kritiske problemer» om du bytter brukernavn på PSN. Vis mer

denne siden kan du se lister over spill som er testet og om de har problemer eller ikke.

Ti spill er på listen over spill som opplever kritiske problemer, blant annet Little big planet 3, Onrush og Worms Battlegrounds.

Og flere enn 30 spill er på listen over spill som opplever problemer, om ikke like kritiske. Her finner vi for eksempel titler som Trackmania Turbo, Bloodborne og Grand Theft Auto V.

Spiller du noen av disse spillene, eller andre på listene, bør du med andre ord tenke deg om en ekstra gang før du endrer navn på PSN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer