HDMI-kabel

Ikke betal ekstra for en stilig kabel

Mange lar seg lure til å kjøpe en dyrere kabel enn nødvendig.

GULLBELAGT HDMI: Det ser kanskje stilig ut, men det er helt unødvendig å kjøpe en dyrere, gullbelagt HDMI-kabel. Foto: Shutterstock
GULLBELAGT HDMI: Det ser kanskje stilig ut, men det er helt unødvendig å kjøpe en dyrere, gullbelagt HDMI-kabel. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Har du noen gang latt deg lure til å betale litt ekstra for kabler med gullkontakter? Vi klandrer deg ikke – det er fort gjort å la seg friste av de lekre kablene med lovnader om høyere bilde- og lydkvalitet, dog til en høyere pris, men du kunne like gjerne ha kjøpt en vanlig kabel til en rimeligere penge og fått nøyaktig samme kvalitet.

Nettstedet MakeUseOf som har tatt for seg noen av mytene rundt gullbelagte HDMI-kabler. Blant annet tar de for seg påstander fra enkelte forhandlere om at gullkablene leverer mindre forsinkelse enn de vanlige, og påpeker at inne i begge sitter det kobberledninger og det er kun selve kontaktene som er gullbelagte.

«Begrensningen betyr at signalet flytter seg gjennom store deler av kabelen med samme hastighet som alle andre HDMI-kabler», skriver MakeUseOf.

«Kort fortalt blir det som å kjøpe en superrask bil for å komme seg raskere gjennom trafikken. Du kommer kanskje raskere ut og inn i trafikken, men i køen forflytter du deg kun så fort som bilen foran deg.»

– Ikke mulig

Hi-Fi-entusiastene i Expert Reviews er enige, og at anmeldere som skriver at en HDMI-kabel gir bedre bildekvalitet enn en annen, enten har vrangforestillinger eller så lyver de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer