Apple advarer:

Ikke dekk til webkameraet

Kan ødelegge skjermen.

FOR TYKT: På noen Macbook-maskiner kan skjermen knuse om du monterer på et kameradeksel som det over. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FOR TYKT: På noen Macbook-maskiner kan skjermen knuse om du monterer på et kameradeksel som det over. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De aller fleste bærbare PC-er er utstyrt med et webkamera, og flere føler et visst ubehag ved å ha et kamera pekende mot seg til en hver tid.

Derfor velger mange å dekke til webkameraet, enten med en farget teip, post-it-lapp eller annen innretning. Blant annet finnes egne «skyvebrytere» du kan klistre på som lar deg skyve et lite deksel frem og tilbake avhengig av om du vil stenge for webkameraet eller bruke det.

Apple advarer

På sine nettsider advarer Apple om at man ikke bør dekke til webkameraet:

«Hvis du lukker den bærbare Macen med et deksel montert på kameraet, kan skjermen bli skadet, siden det er svært liten klaring mellom skjermen og tastaturet», heter det seg på nettsiden. Videre nevner Apple at det å dekke til kameraet også kan gjøre at ting som automatisk lysstyrke på skjermen og TrueTone (der hvitbalansen på skjermen tilpasser seg lyset fra omgivelsene) ikke vil fungere som det burde.

Selskapet poengterer at maskinene deres uansett er laget slik at det lyser et grønt lys ved siden av kameraet dersom det er aktivt. Så lenge den grønne pæra ikke lyser, blir du ikke spionert på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer