Nest Cam

Ikke kjøp dette kameraet brukt

Den originale eieren av et Nest-kamera kunne se videostrømmen til personen han solgte det til.

NEST CAM INDOOR: Du sparer kanskje noen kroner, men det er ikke nødvendigvis lurt å kjøpe smart overvåkingskamera brukt. Foto: Google
NEST CAM INDOOR: Du sparer kanskje noen kroner, men det er ikke nødvendigvis lurt å kjøpe smart overvåkingskamera brukt. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å ha et smart overvåkingskamera i hjemmet kan være lurt på mange måter, men det kan være greit å være litt på vakt når du kjøper et brukt. Nettstedet Wirecutter skriver at den originale eieren av et overvåkingskamera av merket Nest Cam Indoor kunne «spionere» på den nye eieren av kameraet.

Som Wirecutter skriver, gjelder det kun Nest-kameraer som er vært koblet til en smarthjem-hub fra selskapet Wink.

Den originale eieren skriver på en Wink-gruppe på Facebook at han, etter å ha solgt Nest-kameraet, oppdaget ved en tilfeldighet at han fortsatt kunne se videoinnhold fra den nye eieren gjennom sin Wink-konto. Personen som hadde kjøpt kameraet hadde også koblet det til en Wink-hjemmesentral, og selv om selve kameraet var fjernet fra Nest-kontoen, fikk den originale eieren fremdeles tilgang til videostrømmen.

Wirecutter har selv testet dette med noenlunde det samme resultatet, men i stedet for å se en videostrøm, så de en serie med stillbilder som ble tatt med få sekunders mellomrom. På nettstedet kan du selv lese hvordan de gikk frem for å få tilgang til innholdet.

Vær på vakt

Årsaken ser ut til å være at Nest-kameraet ikke har noen ordentlig funksjon for fabrikkinnstillinger. Det man gjør når man ikke lenger skal bruke et av kameraene, er å fjerne det fra Nest-appen. Deretter mottar brukeren en bekreftelse på at det er fjernet fra kontoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer