Ikke kjøp PC nå

En god grunn til å vente til slutten av uken.

Fra PC-produksjonen hos PS.no Foto: Bjørn Eirik Loftås
Fra PC-produksjonen hos PS.no Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt sett har Microsoft mer enn 90% markedsandel med sitt operativsystem Windows. Men ikke alle versjonene har blitt like populære.

Nesten tre år etter at Windows Vista så dagens lys har det fortsatt ikke rukket å bli i nærheten så utbredt som sin forgjenger XP. Og det vil den aldri rekke å bli heller, for fra førstkommende torsdag, 22. oktober 2009, vil Vista bli erstattet av Windows 7.

Langt bedre

Det nye operativsystemet kjører lettere enn Vista, og krever blant annet mindre ressurser i form av minne og prosessorkraft. Det har også fått en del nyheter som vil lette hverdagen for mange brukere, blant annet på sikkerhetssiden. De fleste tester som har blitt offentliggjort, tyder alle på at det er snakk om et langt bedre operativsystem enn forgjengeren.

DinSide Data kommer med flere artikler rundt nyhetene de neste dagene, men ta også en titt på presentasjonene Microsoft gjorde for oss i forrige uke.

Ikke helt gratis

Dersom du bestemmer deg for å kjøpe ny PC i dag, får du imidlertid kun Windows Vista installert. Unngår å kjøpe en PC med den enkleste Vista-versjonen (Basic), får du riktig nok muligheten til å oppgradere til Windows 7, ved å få tilsendt en DVD med operativsystemet på når det er i butikkene på torsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer