Ikke kompatible

De var ikke kompatible - sørgelig historie om en virtuell fredagskveld:

Ikke kompatible
Publisert

Øyvind gikk inn i baren, ble stående ved døren og tente en Teddy. Han ville ha et overblikk over situasjonen. Bardisken hadde 16 tilknytningspunkter, ti av dem var opptatt for øyeblikket. Ingen communication overload, akkurat. Av de ti var seks med male og fire med female connector. Brukbart ratio, syntes Øyvind. Han måtte ha noe input, så han gjorde tegn til flow control. På mindre enn 95.746 millisekunder var det et glass med ROM foran ham. Han testet softwaren raskt et par ganger, den virket bug-free.

Så begynte han å sortere alternativene, top-down. Kravene hans var forholdsvis løst spesifisert, han var mest stemt for litt prototyping. Han så på ett av alternativene, nikket og smilte kjekt. Fikk han ACK, tro? Eller sendte hun bare en generell broadcast om tilgjengelig kapasitet? Det var ikke så lett å avgjøre i farten.

Øyvind syntes at et forprosjekt var på sin plass. Derfor releaste han sin tilknytning, tok noen skritt og sa: "Hva med litt interaktivitet, frøken?" Og dermed var presentation session unnagjort.

De gikk ut på dansegulvet. Anlegget spilte, de kulørte indikatorene blinket analogt, on-line real-time. Øyvind forsøkte å huske hvilket bitmønster musikken fulgte, uten særlig suksess. Han ga fort opp og tråkket binært. Det var ikke lett å få kontakt selv om han forsøkte å utveksle noen meldinger. Det var tydeligvis noen feil bits i prosedyren, på fysisk nivå. Hun het Ada. Han lurte på om interfacen var OK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer