Ikke la deg lure av denne

Frekkheten når nye høyder i en ny svindel-epost.

Ikke la deg lure av denne
Publisert
Sist oppdatert

Epost-svindlere blir stadig flinkere til å kamuflere svindelen sin. Vi har selv mottatt eposter som tilsynelatende har kommet fra en seriøs aktør i markedet, som Microsoft, Google med flere, som i praksis har vist seg å være reinspikka svindel.

Dette har ikke nødvendigvis med virus å gjøre. Eposter med virus inneholder som regel et filvedlegg som du blir bedt om å installere, og som i praksis kan vise seg å bli en dyrekjøpt erfaring.

Men som regel forsøker avsenderen å få deg på limpinnen.

Vil lure deg

Vi snakker her om et fenomen som populært kalles phishing. Det går enkelt forklart ut på å fiske sensitiv informasjon fra deg, som passord, personnummer, minibankkoder og kredittkort-opplysninger.

Men ikke alle svindelforsøkene er like raffinerte. Nylig slapp for eksempel denne eposten gjennom spam-filteret til vår leser Lars:

Her har altså svindleren vært så lat at han har stolt på at en automatisk oversettelse av innholdet fra engelsk til norsk skulle gjøre susen. Svindelforsøket er kanskje enkelt å avsløre for de fleste av oss, men når eposten sendes til mange nok, er det garantert noen som biter på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.