Ikke la deg lure av denne

Frekkheten når nye høyder i en ny svindel-epost.

Ikke la deg lure av denne
Publisert
Sist oppdatert

Epost-svindlere blir stadig flinkere til å kamuflere svindelen sin. Vi har selv mottatt eposter som tilsynelatende har kommet fra en seriøs aktør i markedet, som Microsoft, Google med flere, som i praksis har vist seg å være reinspikka svindel.

Dette har ikke nødvendigvis med virus å gjøre. Eposter med virus inneholder som regel et filvedlegg som du blir bedt om å installere, og som i praksis kan vise seg å bli en dyrekjøpt erfaring.

Men som regel forsøker avsenderen å få deg på limpinnen.

Vil lure deg

Vi snakker her om et fenomen som populært kalles phishing. Det går enkelt forklart ut på å fiske sensitiv informasjon fra deg, som passord, personnummer, minibankkoder og kredittkort-opplysninger.

Men ikke alle svindelforsøkene er like raffinerte. Nylig slapp for eksempel denne eposten gjennom spam-filteret til vår leser Lars:

Her har altså svindleren vært så lat at han har stolt på at en automatisk oversettelse av innholdet fra engelsk til norsk skulle gjøre susen. Svindelforsøket er kanskje enkelt å avsløre for de fleste av oss, men når eposten sendes til mange nok, er det garantert noen som biter på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer