Ikke la deg lure av Lefdal

I helgen misbrukte Lefdal et sitat fra en DinSide-artikkel i sin tilbudsavis, i reklame for egne produkter.

Publisert
Sist oppdatert
- Vi har aldri omtalt disse to PC-tilbudene på DinSide. Ikke ville vi vurdert dem som spesielt gode hellerTeknologiredaktør Bjørn Eirik Loftås


16. januar presenterte DinSide en oversikt over bærbare PCer til under 4.000 kroner, der vi brukte overskriften "Eventyrlige PC-priser". De seks PCene i oversikten var spesielt gode tilbud redaksjonen hadde plukket ut etter å ha saumfart prissammenlingnings-tjenester og tilbudsaviser. Ingen av PC-tilbudene i denne oversikten var hentet fra Lefdal.

Her finner du saken fra 16. januar

Villedende

Sist helg presenterte Lefdal to PC-tilbud i sin tilbudsavis, fulgt av tittelen fra vår sak, og med henvisning til "DinSide.no 16.01.08". Leserne av brosjyren kan ha blitt ledet til å tro at de to tilbudene har fått redaksjonell omtale i DinSide. Dette vil DinSide presisere at de ikke har fått.

Prisen på den ene PCen i Lefdal-avisen var oppgitt til 1.995 kroner, men denne fordrer binding til Telenor ADSL, slik at den reelle prisen blir minimum 5.583 kroner. Den andre PCen var en langt dyrere modell til 7.777 kroner.

(Faksimile: Lefdals tilbudsavis)
(Faksimile: Lefdals tilbudsavis) Vis mer


- Ikke spesielt gode

Teknologiredaktør Bjørn Eirik Loftås i DinSide.no
Teknologiredaktør Bjørn Eirik Loftås i DinSide.no Vis mer


- Vi har aldri omtalt disse to PC-tilbudene på DinSide. Ikke ville vi vurdert dem som spesielt gode heller, sier teknologiredaktør Bjørn Eirik Loftås i DinSide.no.

- Vi synes det er svært beklagelig at Lefdal misbruker oss på denne måten, og er bekymret for at det skal få negative konsekvenser for vår troverdighet, avslutter han.

- Snart glemt

DinSide kontaktet administrerende direktør i Lefdal, Trond Samuelsen, for en kommentar. Samuelsen var bortreist da tilbudsavisen ble lagt ut, og kjente ikke til saken. Etter å ha konferert med sine kolleger forklarer han situasjonen slik:

- I den aktuelle tilbudsavisen har vi brukt flere sitater, både fra DinSide og andre kilder. Meningen var at dette skulle fungere som generelle betraktninger på at forbrukerelektronikk aldri har vært billigere enn nå.

Samuelsen tror ikke at leserne av tilbudsavisen vil tro at DinSide-sitatet er knyttet direkte til de annonserte produktene, men sier at han på bakgrunn av vår henvendelse vil ta diskusjonen videre med Lefdals mediebyrå om hvordan sitater skal brukes i fremtidige kampanjer.

På spørsmål fra DinSide om Lefdal vil komme med en oppklarende kommentar eller beklagelse i neste tilbudsavis, svarer Samuelsen nei.

- Tilbudsaviser kommer ut så hyppig at det hele uansett snart vil være glemt av forbrukerne, avslutter han.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang det har vært grunn til å reagere på Lefdals markedsføring. Virksomheten har i likhet med andre aktører i brune- og hvitevarebransjen blitt klaget inn for Forbrukerombudet gjentatte ganger, blant annet på grunn av villedende bruk av prisopplysninger og førpriser, og for bruk av lokkemidler som prisgaranti og finnerlønn.

- Vi har jobbet mye med hele bransjen, også med Lefdal, hva gjelder saker om villedende markedsføring, sier seksjonssjef Jo Gjedrem hos Forbrukerombudet til DinSide.

Gode PC-tilbud på DinSide

Hvis du er på utkikk etter riktig gode PC-tilbud bør du sjekke ut vår blodferske test av stasjonære gamer-PCer, eller de omtalte "ekte" eventyrlige PC-tilbudene (Bærbare PCer til under 4.000 kroner).

Her finner du saken fra 16. januar

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer