HBO Max

Ikke logg på!

Vil du ha 50%-rabatten må du ikke overføre HBO Nordic-kontoen din til HBO Max.

IKKE TRYKK HER: HBO oppfodrer HBO Nordic-kunder til å trykke på den nederste knappen. Du bør heller trykke på den øverste. Foto: Pål Joakim Pollen
IKKE TRYKK HER: HBO oppfodrer HBO Nordic-kunder til å trykke på den nederste knappen. Du bør heller trykke på den øverste. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

26. oktober ble HBO Max lansert i Norge, en tjeneste som da tar over for HBO Nordic, med lavere pris og rundt dobbelt så stort utvalg av filmer og TV-serier.

Frem til 30. november frister tjenesten også med et helt spesielt tilbud - registrerer du deg innen det vil du nemlig slippe unna med halv pris for livstid.

I skrivende stund koster tjenesten 89 kroner per måned, som da blir 44,50 om du slår til. Skulle prisen senere bli hevet til 99 kroner, vil du betale 49,50 og så videre.

Hva med de som har HBO Nordic?

De som har HBO Nordic-konto, som frem til nylig har betalt 109 kroner i måneden, kan logge på HBO Max med sin eksisterende konto og betaler fra nå av 89 kroner måneden.

Men det bør du ikke gjøre. Du kan heller registrere deg på HBO Max, selv med den samme e-postadressen du brukte på HBO Nordic, og dra nytte av halv pris-tilbudet - vi har selv prøvd det og det fungerte smertefritt.

En annen kollega var imidlertid ikke like heldig. Hun hadde logget på HBO Max med HBO Nordic-kontoen sin og får dermed ikke dratt nytte av 50%-tilbudet.

Med andre ord: Ikke logg på!

Flere har uttrykt sin misnøye mot denne ordningen på HBOs Facebookside. En av de norske kundene skriver blant annet dette:

«Unnskyld meg, men er dette sant ? Greit å vite at dere behandler eksisterende kunder på denne måten. Folk som har vært lojale på altså betale dobbelt av nye kunder som benytter seg av lanseringstilbudet ? Skuffende.»

En annen skriver: «Da endte det med å si opp abonnementet hos dere nå. Meget skuffende å tilby 50 % rabatt på livstid kun for nye kunder og ikke til eksisterende og trofaste kunder gjennom flere år.»

Lignende innlegg finnes også fra brukere fra andre land. HBO har ikke kommentert innleggene på Facebook, men fra HBOs norske presseavdeling får vi følgende uttalelse:

– Vi beklager selvfølgelig at noen kunder føler seg skuffet. Med HBO Max lanserte vi i går en forbedret strømmeplattform med mye mer og bedre innhold til en sterkt redusert pris for alle.

Det stemmer at det i en kortere periode er et introduksjonstilbud til nye kunder hvor man kan spare 50 % på månedsprisen. Men vi har også et meget attraktivt tilbud til alle våre nåværende kunder. Tidligere betalte HBO Nordic-kunder 109,- måneden. Med HBO Max er prisen redusert til 89,-, og så har man i tillegg mulighet til å benytte seg av et tilbud hvor man får full tilgang til HBO Max i et helt år for 699,- (ca. 58,- per måned). Prisen for det nye årsabonnementet betyr nesten 50 % rabatt sammenlignet med vår gamle pris. Vi synes at dette er et meget attraktivt tilbud for alle kunder – nye som eksisterende.

Annen e-postkonto

Har du logget på allerede og gjerne skulle hatt 50%-tilbudet, må du brått avslutte abonnementet og bruke en annen e-postkonto for å registrere deg. Er dere to som bor sammen kan man altså registrere seg med den andre partens e-post i stedet for å få det livsvarige 50%-tilbudet.

Har du bare én e-postadresse, kan det være kjekt å vite at de aller fleste e-posttilbydere lar deg putte ett plusstegn etterfulgt av hva som helst foran krøllalfaen, slik at du for eksempel kan bruke olanordmann+hbo@gmail.com som e-postadresse og allikevel motta e-poster som sendes til denne adressen.

Les mer om det her:

Ingen fordel med å logge på

En skulle kanskje tro at det ville være noen fordeler med å logge på med HBO Nordic-kontoen sin fremfor å registrere seg på nytt til halv pris, men det har i hvert fall vi vanskelig for å finne.

Før lanseringen kommuniserte nemlig HBO Nordic at man burde ta et skjermbilde av listen over ting man kan se, siden den ikke følger med over til HBO Max automatisk. Det samme gjelder trolig historikken over hva du har sett.

Bare hvis ikke du sier opp

HBO gjør det klart på sine nettsider at du mister tilgangen til 50%- tilbudet dersom du sier opp tjenesten, endrer abonnement eller ikke lenger har en gyldig betalingsmetode registrert.

Du kan med andre ord ikke ta en pause noen måneder og så kommer tilbake til den rabatterte prisen senere.

Et smart trekk av HBO, vil vi tro, som da nok vi unngå mange oppsigelser.

PS! Har du hatt tilgang til HBO Nordic via tredjepart, for eksempel Strim, Telenor eller Telia, skal du automatisk ha fått tilgang til HBO Max-innholdet.

Annonse: Slik strømmer du gratis i 14 dager

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer