Ikke lyd i PCen!

Publisert
Sist oppdatert

Hei Datadoktor,

Jeg har nettopp overtatt en pc, men er ikke istand til å få lyd. Når jeg skrur opp alt på fullt, hører jeg svak susing fra høytalerene. Windows testlydene fungerer.

En forhandler mener at det skyldes strøm-overbelastning og at det "kanskje" kan fikses med nytt lydkort. Men jeg forstår ikke helt hvordan dette kan ha seg, heller ikke hvordan nytt lydkort kan ordne en feil som åpenbart ikke ligger i lydkortet.

Og hvis lydkortet ligger i hovedkortet, vil et nytt lydkort skape noen konflikter?

Når jeg går inn på enhetsbehandling, lyd og video, får jeg beskjed om at både Realtek High Definition Audio og Soundtap Recorder fungerer som de skal og er oppdatert. Antar at disse er lydkort og driver? Jeg er EKSTREMT nybegynner i slike fagtermer og data i det hele tatt.

Jeg har forsøkt alle seks minijack-utganger bak, samt headset- og mic-inngang foran, ingenting fungerer.

Av en eller annen grunn er det umulig å laste ned ny driver fra Realteks hjemmeside også.Ps: Avhaking på digital output er gul, antar at denne bør være grønn?

Noen tekniske spesifikasjoner fra Realtek-programvaren:- Lyddriverversjon: 6.0.1.5512- DirectX versjon: DirectX 10.0- Lydkontroller: HD Audio- Lydkodeks: ALC 888

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer