Det finnes fortsatt store kunnskapshull i Wikipedia. Det viser dette kartet som er utarbeidet av Mark Graham ved Oxford Internet Institute.
Mens store deler av Nord-Amerika og Europa er behørig omtalt, finnes det store blanke felter på Wiki-kartet. De lyse fargene indikerer hvilke områder der det finnes færrest geotaggede artikler på Wikipedia. Geotaggingen settes på saker som omhandler geografiske steder, områder, byer, bygninger, skoger, elver etc. Også saker som handler om begivenheter som kan knyttes til slike geografiske steder blir geotagget. Og selv om langt fra alle artikler i Wikipedia blir geotagget, indikerer dette at kunnskapsspredningen er svært ujevnt fordelt.
Les også: Kan du stole på leksikonet?
Færre bidrar
Tallet på bidragsytere til Wikipedia, som er et prosjekt bygget på frivillighet, er i ferd med å minke. Det vises blant annet i en spansk doktoravhandling som ble disputert i vår. Universidad Rey Juan Carlos publiserte i juli i år en pressemelding der de blant annet viste at den gjennomsnittlige bidragsyteren bare holder på i ett års tid, og at halvparten gir seg etter 150 dager, skriver digi.no. 90 prosent av bidragene til Wikipedia kommer fra en hard kjerne som består av cirka 10 prosent av bidragsyterne.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger