Ikke mobb kameraten min

En rekke av PC-bransjens mest markante personer, med Intels Andy Grove og Compaqs Eckhard Pfeiffer i spissen, har skrevet et nærmest rørende støttebrev til Microsoft. Brevet, som er adressert til Joel Klein, regjeringens ansvarlige for antitrust-regler, nærmest bønnfaller justisdepartementet om å la Microsoft -- og Windows 98 i fred.

Publisert

Brevet, underskrevet av 26 av de mest markante mennene (jada, bare menn), er egentlig en svært "betinget" støtte. Det understrekes at man ikke tar stilling til de ulike konfliktene mellom departementet og Microsoft, men at man likevel ber om at det tas hensyn til amerikansk dataindustri. Mest av alt er dette egentlig en bønn for alle PC-bransjens "syke mødre", hovedessensen er at det er viktig at justisdepartementet lar Windows 98 lanseres som planlagt i juni. "Mer enn 2 millioner amerikanere lager programvare for Windows, mens omtrent like mange arbeider i andre IT-relaterte bransjer".

26 ledere, med god hjelp

Totalt er det 26 ledere som har skrevet under dette brevet. I tillegg til allerede nevnte Grove og Pfeiffer, finner man Michael Dell, Lew Platt (HP), og Benu Alagem (Packard Bell). Naturligvis er både IBM, SUN og Oracle fraværende fra listen…

Det som imidlertid er helt klart, er at Microsoft selv har vært en ivrig pådriver i å få skrevet dette brevet. Firmaet innrømmer selv at de har "kladdet" det hele, men at alle de 26 "underskriverne" har påvirket innholdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer