Asus ZenBook Pro Duo

Ikke én, men to(!) 4K-skjermer

Asus tar ScreenPad-teknologien sin til et nytt nivå.

TO SKJERMER: Asus tar ScreenPad-konseptet til et nytt nivå. Foto: Asus
TO SKJERMER: Asus tar ScreenPad-konseptet til et nytt nivå. Foto: Asus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken går den årlige elektronikkmessen Computex av stabelen i Taipei i Taiwan, og PC-produsenten Asus er en av de mest aktive. Selskapet debuterer en rekke nye produkter, deriblant ZenBook Pro Duo som i tillegg til den vanlige skjermen på 15,6 tommer og 4K-oppløsning, også har enda et 4K-panel plassert ovenfor tastaturet.

Asus har døpt denne skjermen for ScreenPad Plus, og det er en videreutvikling av ScreenPad-panelet som selskapet introduserte i fjor. ScreenPad er en skjerm som er integrert i styreflaten på enkelte av selskapets PC-er, mens Plus-modellen er mye større og opptar plassen rett over tastaturet.

På ZenBook Pro Duo sitter det et 4K ScreenPad Plus OLED-panel i 32:9-format som gir litt ekstra arbeidsflate til brukeren, i tillegg til en 15,6-tommers, rammeløs hovedskjerm. ZenBook Duo har en skjerm på 14 tommer og i tillegg til den berøringsfølsomme skjermen over tastaturet som har full-HD-oppløsning.

I PRAKSIS: I videoen over kan du se hvordan de to skjermene fungerer i praksis. Video: AsusVis mer Vis mer

Som Asus demonstrerer i videoen du kan se over, kan den ekstra skjermen benyttes for å utvide arbeidsflaten til hovedskjermen, men også rask fleroppgavekjøring. Mulighetene er selvsagt mange flere, og The Verge har også publisert et bilde av at de spiller piano på skjermen.

Foto: Asus
Foto: Asus Vis mer

Ellers er toppmodellen utstyrt med Intels niende generasjon Core-prosessor – den kan konfigureres med den kraftige Core i9-brikken – opptil 32 GB minne og Nvidia GeForce RTX 2060-grafikk. 14-tommeren ZenBook Duo har et full-HD-panel og kan utstyres med opptil Intel Core i7-prosessor og GeFroce MX250-grafikkort.

ZenBook 13, 14 og 15

I tillegg til å lansere ScreenPad Plus-panelet, har Asus oppdatert det originale til ScreenPad 2.0. Denne ekstraskjermen er på plass i de nye utgavene av ZenBook 13, 14 og 15, og en av nyhetene er størrelsen som nå er 5,65 tommer. Blant verktøyene som er tilgjengelig for ScreenPad 2.0, er nummerisk tastatur og håndskriving slik at du kan ta notater med penn direkte på styreflaten.

De nye ZenBook-ene har ScreenPad 2.0.
De nye ZenBook-ene har ScreenPad 2.0. Vis mer

Forskjellen mellom de tre modellene er i hovedsak skjermstørrelsen, men ZenBook 15 kan samtidig konfigureres med det kraftigere GTX 1650-kortet til Nvidia. ZenBook 13 og 14 støtter maksimalt MX250-kortet som ZenBook Duo.

De tre ZenBook-nyhetene kan utstyres med Intels åttende Core i7-prosessor, 16 GB minne og 1 TB SSD. Samtidig ser vi at Asus går for WiFi 5 fremfor å inkludere den nyeste WiFi 6-standarden.

ZenScreen Touch og ROG Strix XG17

Med seg i bagasjen har Asus også to eksterne skjermer: ZenScreen Touch som er en 15,6-tommer berøringsskjerm med full-HD-panel og et innebygget batteri på 7800 mAh. Du kobler til enheten din – nettbrett, smarttelefon eller PC – med USB-C-kabel.

ROG Strix XG17 er en ekstern spillskjerm.
ROG Strix XG17 er en ekstern spillskjerm. Vis mer

ROG Strix XG17 er en portal spillskjerm på 17,3 tommer med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Det mest oppsiktsvekkende er oppfriskingsraten som er på hele 240 Hz, og skjermen er faktisk første i sitt slag. Strix XG17 har to USB-C-porter og én Micro HDMI-kontakt. Batteriet er på 7800 mAh, og batteritiden er opptil 3 timer når skjermen er satt til 240 Hz.

Asus har ikke sagt noe om pris og lanseringsvindu for noen av produktene, men du kan jo prøve å forestille deg hva en ZenBook Pro Duo med to 4K-skjermer, RTX 2060, Intel Core i9 og 32 GB minne vil koste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer