Trådløs ruter eller mesh?

Ikke nødvendigvis bedre med mesh-løsning enn en kraftig ruter

Vi sammenlignet en kraftig trådløs ruter mot en dobbelt så dyr mesh-løsning i en stor enebolig. Det viste seg å bli ganske dødt løp på nesten alle testpunkter.

VALGETS KVAL: Å velge en kraftig ruter kan være mye rimeligere enn en mesh-løsning (t.h). Men hva er egentlig best? Foto: Bjørn Eirik Loftås
VALGETS KVAL: Å velge en kraftig ruter kan være mye rimeligere enn en mesh-løsning (t.h). Men hva er egentlig best? Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange opplever at den trådløse ruteren ikke klarer å forsyne hele boligen med trådløse signaler. Dette gjelder ofte store boliger, eller boliger med mange krinkelkroker, betongelementer eller vannbåren varme.

Mesh løser problemet

Utfordringene kan i de fleste tilfellene elimineres ved hjelp av å installere et såkalt trådløst mesh-nettverk. Istedenfor å ha én trådløs ruter, har du i stedet tre eller flere små trådløse noder plassert på strategiske steder, som sørger for å distribuere trådløssignalet effektivt til hele boligen.

Les mer om mesh her

For mange kan det også være en løsning å erstatte den gamle trådløse ruteren med en ny og kraftig en. Vår test viser at det både kan være rimeligere, og gi like gode resultater som en typisk mesh-løsning med tre noder.

Mulig problembolig: Mange kvm og og raskt internett

Det kommer naturligvis helt an på boligen og hvilke byggematerialer som er benyttet. I vårt tilfelle er det snakk om en tre-etasjes enebolig i tre, med en adskilt hybel i kjelleren. Det er også et rom på loftet i en frittstående garasje som også trenger dekning. Samlet areal som må dekkes er på rundt 300 kvadratmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer