”Ikke nok minne”

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Når jeg skal kopiere bilder fra Internet for å sette dem inn i et Word-dokument, kommer det opp en feilmelding med teksten: "Ikke nok minne. Lukk overflødige vinduer, og lagre arbeidet".

Jeg vet fra før at det er nok minne, og det hjelper ikke å lukke vinduer. Hva har skjedd?

Hilsen Marius

Datadoktoren svarer

Hei,

Når du får beskjed om at det ikke er nok minne, så er det faktisk slik at det ikke er nok minne. Selv om du selv synes det er nok, så får faktisk ikke programmet tilgang til tilstrekkelig minne til å utføre operasjonen, og sender feilmelding.

Når du bruker kopifunksjonen i nettleseren, så er det ofte at det lagres masse data og objekter som du ikke ser, og dette kan ta stor plass. Dessuten lagres bildet midlertidig under kopieringen i ukomprimert BMP-format, selv om det opprinnelig er et JPG eller GIF bilde. Da tar det også mye plass.

Derfor er det bedre å lagre selve bildet på PCen din, og bruke et bilderedigeringsprogram for tilpassing i størrelse og komprimering til et håndterlig format.

Spesielt hvis du skal sende et Word-dokument som vedlegg til en epost er dette sterkt å anbefale. Vi mottar daglig Word-filer med bilder som vedlegg, ofte er de flere megabyte store. Dette skyldes at folk bare klipper og limer, og gjør tilpassningen til riktig i størrelse ”fort og gæli” i Word.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer