Ikke så uskyldig som du tror

Verstingene på nettet bruker smarte tricks for å lokke deg i virusfella.

Ikke så uskyldig som du tror
Publisert
Sist oppdatert

Mytene rundt uvettig nettoppførsel ser omtrent slik ut: Tvilsom, dataukyndig mann (41) søker på tvilsomme fraser som involverer nakenhet, flere personer, og aktiviteter som vanligvis kvalifiserer til den svarteste sladden Canal+ klarer lime opp på en TV-skjerm ved midnatt.

Vel framme på et av de rundt seks millioner treffene får vedkommende som fortjent: Virus, trojanere og ondsinnet programvare inntar PCen med militær presisjon, og mannen må dagen etter feststunden krype til korset og kontakte sin datakyndige nabo for å få reinstallert Windows.

Nå viser derimot undersøkelser gjort av verdens største datasikkerhetsselskap, McAfee at søkeordene som kan få deg i trøbbel er atskillig mer uskyldig.

Les også: Styr unna dette programmet

Grundig

De begynte med å søke ved hjelp av mer enn 2600 populære, engelske søkeord, og for hvert søkeord undersøkte McAfee de fem første sidene med treff. Dette ble gjort for hver av de "fem store søkemotorene" (selskapet spesifiserer ikke hvilke) som er inkludert i tallmaterialet.

Metodikken er relativt omfattende - du kan lese hele undersøkelsen i et pdf-dokument her -, men sikkerhetsselskapet har undersøkt mer enn 413 000 unike URLer i jakten på sikre og usikre søk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer