Ikke skyld på Vista

KOMMENTAR: Det er noen faktorer som ødelegger for Windows Vista, men de verste av dem ligger ikke i operativsystemet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er nærmest blitt en opplest og vedtatt sannhet at Windows Vista er treg og full av feil, og at brukerne mest av alt lengter tilbake til problemfrie dager i Windows XP.

Daglig hører vi sjokkhistorier i media om ulykkelige eiere som opplever alvorlige feil i Windows Vista, om oppdateringer som fører til at USB-porter ikke lenger fungerer, om blåskjermer og nye sikkerhetshull. Slik skapes et bilde av at det meste er elendighet, og at stakkars brukere som er bundet på hender og føtter til denne mastodonten av et operativsystem ikke vet sine arme råd.

Virkeligheten er naturligvis noe mer nyansert, men det er noen sider ved problematikken som er verdt å se litt nærmere på.

Si den mening nederst i artikkelen

Samme gamle leksa

Da Vista dukket opp i butikkhyllene i januar 2007 var det mange grunner til å bli skuffet hvis du var blant de mange som ventet seg en gjennomtestet, feilfri oppgradering av den etter hvert svært så solide XP.

Ikke minst tatt i betraktning at det hadde tatt rekordlang tid å utvikle systemet.

Verst var det at produktet hadde feil som definitivt burde vært luket ut i betafasen, for eksempel den berømmelige trege filkopieringen. Men produktet tok også inntil ti ganger mer plass på harddisken enn forgjengeren, uten at noen kunne skjønne hvorfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer