Anthem-trøbbel på PlayStation 4:

- Ikke spill det!

Store problemer for EAs siste storspill. Så ille at Sony lar deg heve kjøpet.

TRØBLETE START: Ikke bare er kritikerne lunkne – nå begynner PlayStation 4-eiere å advare andre mot å spille Anthem. Foto. Electronic Arts
TRØBLETE START: Ikke bare er kritikerne lunkne – nå begynner PlayStation 4-eiere å advare andre mot å spille Anthem. Foto. Electronic Arts Vis mer
Publisert

Du har kanskje sett det på reklameskjermene på Oslo S eller andre steder – Electonic Arts og Biowares nye storspill Anthem ble sluppet nylig, dog til relativt kjølige kritikker rundtom.

I skrivende stund har PlayStation 4-versjonen av spillet en score på stusselige 56/100 poeng hos Metacritic, der mye av kritikken går på at spillet føles uferdig, og der utviklerne burde ha utsatt lanseringen.

Men det er ikke alt – spesielt på PlayStation 4 er spillet befengt med «bugs».

– Ikke spill det!

I denne tråden hos Reddit, advares det mot å spille PS4-utgaven av Anthem. Flere brukere rapporterer nemlig om at Anthem krasjer, stenger av hele konsollen og i verste fall «bricker» konsollen, altså der man ikke lenger får brukt den.

– Sony er klar over problemene og tilbyr full refusjon uten spørsmål. Det tok meg fem minutter, skriver Reddit-brukeren SoundAndFury87.

Og da er det ille.

STORSPILL: Spaserer du gjennom Oslo S, unngår du neppe å se reklame for Anthem. Foto: Pål Joakim Pollen
STORSPILL: Spaserer du gjennom Oslo S, unngår du neppe å se reklame for Anthem. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Prøv dette om du er rammet

Har du spilt Anthem og endt opp med en konsoll som ikke vil starte, finnes det tips som er verdt å prøve.

Det går ganske enkelt ut på å starte konsollen i «safe mode», som du gjør ved å holde strømknappen (på konsollen - ikke på håndkontrollen) inne til den piper for andre gang.

Fra menyen som dukker opp, velger du så «rebuild database». Det er for øvrig det samme tipset som da en feil gjorde at en melding kunne krasje konsollen helt for noen måneder siden.

Så får vi håpe at EA og Bioware får luket ut alle feilene. I mens koser vi oss videre med Apex Legends, som for øvrig rundet 50 millioner spillere én måned etter lansering – en langt sterke åpning enn Fortnite.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer